ACTIVITEITEN

Wat Impuls & Woortblind doet voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie

Informatieverstrekking

aan mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie en aan mensen die met onze doelgroep te maken hebben

Onderling contact

en delen van ervaringen en tips. Bijvoorbeeld in onze ADHD-cafés en Dyslexie Cafés, thema-bijeenkomsten en onze sociale media.

Belangenbehartiging

voor onze doelgroep. Wij werken aan bewustwording, erkenning en gelijkwaardigheid in onder andere onderwijs, gezondheidszorg, verzekeringsland en maatschappij. Kijk bij Belangenbehartiging voor onze acties rond o.a rijbewijs, incusief onderwijs en verzekeringen.

VOORLICHTING EN INFORMATIE

Impuls & Woortblind laat mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie niet in de kou staan. Ervaringsdeskundigheid is onze kracht. Naast onze website met veel informatie bieden we ook:

  • Impuls & Woortblind Magazine,  waarin we onze leden informeren over de laatste wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de vier aandachtsgebieden.
  • Telefonische informatielijnen. Onze ervaringsdeskundige contactpersonen helpen je met vragen op hun expertisegebied binnen ADHD,ADD, dyslexie of dyscalculie;
  • Tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief aan alle leden met actuele zaken rond de thema’s ADD, ADHD, dyslexie en dyscalculie, en andere relevante zaken.

ADHD

‘Attention Deficit and Hyperactivity Disorder’ (ADHD) is een diagnose die gepaard gaat met een verhoogde Hyperactiviteit, Impulsiviteit en/of Onoplettendheid. De mate en verhouding verschilt per persoon. Wat is ADHD eigenlijk? Hoe herken je het? En wat zijn de gevolgen? En hoe ga je er mee om? En kunnen meisjes het ook hebben?

ADD

ADD staat voor ‘Attention Deficit Disorder’ en staat in de DSM-V bekend als ADHD van het overwegende onoplettende type en is een subtype van ADHD. Wat zijn de verschillen met ‘gewone’ ADHD? Hoe herken je ADD? Hoe ga je er mee om? Zijn ADD’ers vaker hoogsensitief? Komt ADD vaker voor bij meisjes?
En zijn het altijd dromerige types?

DYSLEXIE

Dyslexie is een verzameling van problemen met spelling en lezen en komst tot 3 tot 5% bij de volwassenen voor. Het wordt ook wel woordblindheid genoemd en gaat vaak samen met AD(H)D, maar kan ook samen gaan met Dyscalculie.
Wat is het precies? Waar wordt het door veroorzaakt? En wat kan je er aan doen?
En waar kan je terecht voor hulp?

DYSCALCULIE

Dyscalculie wordt geassocieerd met moeite hebben met rekenen en staat ook wel bekend als ‘cijferblindheid’ of dyslexie voor getallen. Wat is het precies? Wat is nou precies het verschil met Dyslexie en Dyscalculie Waar wordt het door veroorzaakt? En wat kan je er aan doen? En waar kan je terecht voor hulp? En waarom hebben mensen met ADD vaak Dyscalculie?

ERVARINGEN DELEN

Wij organiseren door het gehele land ontmoetingsavonden in onze AD(H)D-Cafés. Hier kunnen ervaringsdeskundigen tips en informatie delen en uitwisselen. Bijvoorbeeld over de regionale toegang tot de juiste hulp en zorg. De avonden worden geleid door vrijwilligers van Impuls & Woortblind.

Daarnaast hebben we enkele Dyslexie Cafés waar mensen met dyslexie en/of hun naasten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen en tips kunnen uitwisselen.

Wij organiseren ook themabijeenkomsten over thema’s die spelen in onze doelgroep, waarbij wij altijd zorgen voor de laatste wetenschappelijke informatie over dit onderwerp. Die vind je altijd in onze online agenda.

Onze sociale media. Klik hiervoor op de icoontjes in het ondermenu.

Deze evenement heeft geen toewijsbaar adres.

Bekijk Evenement details

BELANGENBEHARTIGING

Impuls & Woortblind komt op voor de belangen en rechten van onze doelgroep, want dat is op veel fronten nog nodig. Een diagnose geeft je vaak houvast en duidelijkheid. Maar in praktische zin heb je er ook vaak last van, zo blijkt. Bekijk hier op welke manier wij jouw belangen behartigen