Webinar Wat is dyscalculie en hoe ga je ermee om?
Over de sprekers
-
Desoete (Annemie)
Annemie Desoete is doctor in de pedagogische en psychologische wetenschappen, met een specialisatie in de orthopedagogiek. Ze promoveerde aan de Universiteit Gent en werkte als hoogleraar aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool. Ze was promotor van 15 met succes verdedigde proefschriften sinds 2002. Daarnaast had ze een aantal therapeuten als collega die dag in dag uit kinderen en jongeren onderzochten en behandelden die moeilijkheden ervaarden met rekenen en wiskunde. Deze samenwerking resulteerde in het handboek ‘Dyscalculie 2.0’ dat in september 2024 uitkwam. Dit is haar tweede boek over dyscalculie.
“Hoe voorspelbaar, akelig en weinig boeiend zou de wereld er uitzien als we allemaal gelijk zouden zijn. We hebben ieders talenten in volle diversiteit nodig om de maatschappij draaiende te houden. Verschillen tussen mensen zijn abosluut oké en nodig. Maar soms zijn de verschillen zo groot dat het niet meer om normale variatie gaat. Dan ervaren mensen drempels om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Erkenning, aangepaste begeleiding en begrip zijn vaak een must om met zo min mogelijk zorgen op te groeien”. (Desoete et al., 2024)
Meer info over beide boeken:
Desoete, A., Vanderswalmen, R., Van Vreckem, C., Carnewal, S., & Van Vooren, V. (2024). Dyscalculie 2.0. Academia Press.Desoete, A., Baccarne, B., Robaeyst, B., Duthoo, W., Haenebalcke, A., Lissens, F., Al Asmar, M., Willems, D., & Brysbaert, M. (2020). Slagen met dyscalculie in het hoger onderwijs. OWL Press