CBR eindelijk duidelijk over procedure rijbewijskeuring ADHD en ADD

|

Voor je 16e gestopt met de behandeling van ADHD/ADD in samenspraak met een arts? Vul dan met een gerust hart NEE in bij de vraag ‘Heeft u ADHD/ADD’ op de Gezondheidsverklaring van het CBR. Er volgt dat geen rijbewijskeuring meer. Zo staat het nu duidelijk in de nieuwe CBR-procedure voor ADHD en rijbewijs.

ADHD-behandeling gestaakt voor je 16e = NEE

Het CBR heeft een toelichting gemaakt bij vraag 14 ‘Heeft u ADHD/ADD’ op de Gezondheidsverklaring. Voor mensen die vanaf  nu de nieuwe Gezondheidsverklaring (GV) invullen is hiermee de onduidelijkheid weg, aldus het CBR:

HEEFT U ADHD of ADD?
“Vul ja in als u de diagnose ADHD of ADD op dit moment heeft. Vul nee in als u de diagnose als kind kreeg, maar als de behandeling voor uw 16e verjaardag is gestaakt. Een arts heeft dan gezegd dat er geen behandeling meer nodig is. U heeft geen klachten meer en u gebruikt geen medicijnen. Twijfelt u? Dan adviseren we u om eerst te overleggen met uw huisarts.”  (bron: Vraag 14  van de Gezondsverklaring CBR)

Wijzigingsformulier CBR als JA toch NEE moet zijn

Heb jij (per ongeluk) toch  JA op deze vraag ingevuld terwijl jouw behandeling voor je 16e is gestaakt? Download dan het formulier ‘Wijziging ADHD Gezondheidsverklaring’ (PDF) op onderstaande CBR-pagina waarop je dit alsnog aangeeft.

Op deze pagina van het CBR vind je de bovenstaande informatie (en het wijzigingsformulier) ook terug.

Toch nog vragen of ervaar je alsnog problemen met de nieuwe procedure? Mail ons: [email protected]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.