Naasten in Kracht: voor naasten van o.a. mensen met ADHD/ADD

|

Regelmatig krijgen wij vragen van naasten van iemand met ADHD of ADD:
– Mijn (jong) volwassen kind met AD(H)D heeft hulp nodig, maar zet zelf geen stappen;
– Ik heb behoefte aan contact met andere partners van ADHD’ers;
– Het voelt alsof alles op mij neerkomt en ik er een kind bij heb in plaats van een partner.

Onze focus ligt echter vooral op de mensen die zelf AD(H)D hebben. Daarop is ook de meeste van onze informatie en ervaringsdeskundigheid gericht. Om toch in de behoefte van naasten te voorzien werken we mee aan Naasten in Kracht.

Ervaringsverhalen en tips van naasten van mensen met ADHD / ADD

Naasten in Kracht is dé website voor naasten van mensen met psychische klachten. Het kloppend hart van de website www.naasteninkracht.nl bestaat uit ervaringsverhalen. Deze zijn geschreven door naasten van mensen met onder andere ADHD/ADD maar ook depressie, borderline en verslaving. Via www.naasteninkracht.nl krijgen bezoekers informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. Negen cliënten- en familieorganisaties in de ggz, waaronder Impuls & Woortblind zijn de makers van deze unieke website speciaal voor naasten van mensen met psychische klachten (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden).

LEES HIER de verhalen die over ADHD en/of ADD gaan. (Vink in de linkerkolom onderaan ADD of ADHD aan)

Informatie, inspiratie, tips, steun

Naast de ervaringsverhalen vind je op Naasten in Kracht ook diepgaandere informatie over dingen waar je als naaste van een AD(H)D’er tegenaan kunt lopen. Bijvoorbeeld:
– Do’s en don’ts over communicatie (hoe zat het ook al weer met ‘ik’ -boodschappen en hoe zorg ik dat ik niet te aanvallend overkom?)
– Hoe zorg ik dat iemand hulp zoekt?
– hoe bewaak ik mijn eigen grenzen?

Deel ook jouw verhaal

Ook jij kunt je verhaal delen op www.naasteninkracht.nl. Zo kunnen anderen leren van jouw ervaring  als naaste van iemand met ADHD/ADD. Want hoewel het soms mooi kan zijn als partner, kind of ouder van iemand met AD(H)D – never a dull moment – kan het ook soms zwaar een eenzaam voelen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.