ADHD Café Breda: 15 september 2022 – ADHD in de familie

|

Elke familie heeft een andere wisselwerking. Elke familie heeft sowieso zo zijn eigen regeltjes en gebruiken in het huishouden. In een doorsnee gezin worden er bewuste keuzes gemaakt in de opvoeding en in gedrag. In een familie waar iemand AD(H)D heeft kan het extra lastig zijn om een koers te bepalen, of überhaupt aan het roer te staan. Nog niet eens te spreken over de families waar meerdere personen AD(H)D hebben, AD(H)D is namelijk in veel gevallen erfelijk.

In elke familie is de uitkomst van de situatie anders. Wordt AD(H)D herkent? Wordt de diagnose vervolgens geaccepteerd of niet? Wordt deze omarmt en wordt er open over gesproken of wordt het weggeduwd? En als de familie de diagnose wel accepteert, kiezen zij dan voor een route met natuurlijke middelen en andere keuzes in onderwijs en beroepspraktijk, of kiezen zij voor medische ondersteuning in het dagelijks leven? En dan daarna, hoe gaan deze verschillende persoonlijkheden om met verschillende situaties en op welke manier houden ze alle balletjes in de lucht?
In elk van deze voorbeelden zullen de familieperikelen zich op een heel andere manier ontvouwen.

Welk effect heeft AD(H)D nou op het functioneren van de familie? Hoe wordt dat ervaren? Hoe gaan anderen hier mee om? Kan het ook anders? Welke verdrietige situaties kom je tegen? En welke gebeurtenissen brengen je aan het lachen?

We spreken deze avond over de verschillende belevingswerelden van mensen die leven of hebben geleefd met AD(H)D in de familie. Zowel vanuit het perspectief van de ouder, als vanuit het perspectief van de zoon of dochter. Het maakt dus niet uit of je zelf kinderen hebt, iedereen kan spreken over zijn of haar ervaringen in de familie.

Wil je deze avond graag bijwonen?
Meld je dan aan door te reageren op deze e-mail, of stuur een e-mail naar [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.