ADHD Vrouwencafé online – elke maand een feestje van erkenning

|

Sinds afgelopen juni host ik iedere eerste vrijdag van de maand het Online ADHD-vrouwencafé. Vanaf het begin is de animo groot en zijn er maandelijks gemiddeld 10 tot 12 bezoekers. Wie er komt verschilt per maand en dat is het fijne van dit café, als het je uitkomt, kom je gezellig kletsen en niets moet.

Inmiddels heb ik Moon van der Togt gevraagd om mede-host te worden en zij gaf aan dit graag te willen, dus sinds het café van 3 september organiseren wij het samen.

Openheid, de concreetheid, de waarheid, de humor, de tips

Enkele reacties van bezoekers:

“Het is heel gezellig, en er zijn ook serieuzere gesprekken mogelijk. Ik krijg het gevoel van ruimte en acceptatie, als ik pas later kan instappen of eerder stop is dat okee. Iedereen krijgt aandacht, het is niet zo’n gigantisch grote groep.”

“Wat er fijn aan is? De openheid, de concreetheid, de waarheid, de humor, de tips, het inleven van Saskia, het wederzijdse begrip”

“Het is erg fijn om de verhalen en ervaringen van anderen te horen en uit te wisselen.”

Themasessies over burn-out

Vanuit het café is behoefte gebleken om ook met thema’s te werken. Het eerste thema café is een feit: in september hebben we drie keer een online café over burn-out gehad. Ook dit was een feestje van erkenning.

ADHD bij vrouwen – Europese samenwerking

Naast het café ben ik ook betrokken bij het ADHD Women Project vanuit ADHD Europe. Zij hebben als missie meer bewustzijn te creëren voor ADHD bij meisjes en vrouwen. Dit doen zij door onder andere door de supportgroup “Knowing me, knowing you” voor vrouwen uit de hele wereld. Het is super interessant te horen hoe in andere landen en culturen met ADHD bij vrouwen wordt omgegaan. Deze groep is in het Engels en je kunt je hiervoor aanmelden via deze site: https://adhd-women.eu/support-guidelines/support-groups/

Door heel Europa worden zulke support groups georganiseerd, zoals het ADHD-vrouwencafé. Een overzicht van wat er per land wordt georganiseerd vind je hier: https://adhd-women.eu/support-guidelines/country-support-assistance/

We zijn hard aan het werk om ook een Nederlandstalige sectie op de site te krijgen met informatie die is toegespitst op Nederland en België, dus houd de site goed in de gaten.

We zouden het ontzettend leuk vinden als je ook een keer mee komt kletsen in het café dus meld je vooral aan! Kijk in de agenda op de pagina van het ADHD Vrouwencafé voor meer info en data:

Groetjes, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.