Verslag themacafé ADHD & Burn-out

|

Vanuit het Online ADHD-vrouwencafé dat wij iedere maand houden kwam de wens ook eens een themacafé te organiseren. Burn-out stond hoog op de wensenlijst en in september hebben Saskia en ik hierover een webinar gegeven. 

Sinds september ben ik co-host van het café en ik ben ook ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out. Voor het webinar heb ik een slideshow presentatie gemaakt, met de kernwoorden en foto’s , als leidraad. Dit maakte het voor zowel de deelnemers als voor ons overzichtelijk, visueel en gestructureerd.

Voor ons was het de eerste keer dat we op deze manier samenwerkten, maar ook de eerste keer om een webinar te presenteren. Saskia  deed de regie, en hield de tijd en het overzicht in de gaten. Ik ratelde erop los.

In eerste instantie hebben wij 3 mogelijke data gegeven om zich te registreren. Uiteindelijk bleek de interesse zo groot dat wij besloten alledrie de data door te laten gaan. Op dag 1 was het aantal inschrijvingen laag, die dag hebben we ook door laten gaan als Generale Repetitie. 

Alledrie de webinars waren mooi, fijn en inspirerend om doen. Er was veel herkennin en er werden mooie vragen gesteld, Saskia en ik hadden ons voorgenomen dat het al waardevol zou zijn al hebben wij maar 1 persoon kunnen helpen/ondersteunen in het begrip Burn-out.  Het belangrijkste is dat we vrouwen bewust kunnen laten worden van het ontstaan van een burn-out en verder verval kunnen voorkomen door inzicht te bieden in burn-out. Wij vinden onze missie geslaagd!

Waarom specifiek burn-out en ADHD Vrouwen? 

In de praktijk en door onderzoek blijkt dat vrouwen die een brein hebben wat gemarineerd is in adhd / add kruiden, en door hormoon spiegelingen, veel eerder door een Burn-Out en/of een depressie worden overvallen. 

Groeten vanuit onze eerlijk heerlijk en natuurlijke gemarineerde breinen,

Moon van der Togt en Saskia Elswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.