ADHD Café Eindhoven: ADHD en ontspanning

|

Op woensdag 19 juli wandelden we met z’n negenen vrolijk rond over Landgoed de Grote Beek. Het thema was ‘ADHD en je omgeving’ over hoe je je voelt als je samen bent met vrienden, familie of collega’s. Veel nieuwe gasten weer, waaronder iemand die zijn vriendin had meegebracht. Wandelend hebben we het over zowel thuis- als werksituaties gehad, en met een student over zijn leven tijdens corona en nu met zijn mede-studenten. Er kwamen best wat frustraties naar boven, soms over ons eigen gedrag, hoe we ons kunnen verkijken op hoeveel tijd iets kost, bijvoorbeeld, maar ook over hoe anderen op ons reageren. Toen we eenmaal zaten na de wandeling, gingen onze gesprekken over slaapproblemen. Een nieuwe gast vertelde dat hij maar geen rust kan vinden. Daarbij vertelden verschillende van ons over ervaringen met lichttherapie, zoals EnergyByLight lampen, Hue lampen en de AYO lichttherapiebril. Een andere nieuwe gast had vanalles gehoord over medische piercings die de nervus vagus stimuleren. We gingen dus met allerlei tips van de nieuwe mensen naar huis.

AD(H)D en ontspanning

Voor veel mensen is het nu nog vakantietijd en daarom gaan we het hebben over ontspanning. Wat is dat voor jou? Hoe je je batterij weer oplaadt, kan enorm verschillen per persoon. Kun jij helemaal niets doen? Een dutje? Of naar muziek luisteren en niet tegelijkertijd iets doen? Is Mindfulness en meditatie iets dat werkt voor jou? Doe je aan yoga of tai chi? Ademhalingsoefeningen? Sporten is natuurlijk als manier om mentaal te ontspannen ook heel belangrijk voor mensen met AD(H)D. Wat is jouw favoriete sport? We horen het graag.

16 augustus zien we elkaar op Landgoed de Grote Beek

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig bij koffiebranderij Caffeine Dealers (helaas niet open ’s avonds) dat aan de Dr. Poletlaan 23 ligt op het Landgoed de Grote Beek. Het is een boerderij-gebouw met picknick-tafels ernaast en daar verzamelen we. Je kunt het landgoed zowel vanaf de Boschdijk als vanaf Vredeoord oprijden. Volg P7 op het terrein, daar kun je parkeren vlakbij de Caffeine Dealers. Natuurlijk kun je ook je fiets in fietsrekken kwijt. Breng je eigen waterfles of thermos met koffie of thee mee om onderweg wat te kunnen drinken. Wil je een overzicht van het Landgoed, download dan Plattegrond Landgoed de Grote Beek. We vertrekken om 19.30 uur voor de wandeling, na 30-45 minuten gaan we rond een grote tafel zitten en praten we als groep verder over het thema.
Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 16 augustus 19.30-21.00 uur
Landgoed de Grote Beek
Dr. Poletlaan 23
5626 NC Eindhoven

Groeten van Linda & Claudia