ADHD Café Eindhoven: Grote Lenteschoonmaak

|

Fijne opkomst was het op woensdagavond 16 maart, het eerste ADHD Café Eindhoven binnen op de Hurksestraat 26 sinds oktober 2021. Verschillende vaste gasten waren er weer net als nieuwe gezichten. We waren blij dat we genoeg stoelen hadden. Terwijl we koffie en thee regelden, begonnen de gesprekken al. Anne pakte haar whiteboard erbij om de avond officieel te starten.

Anne begon iedereen hun associaties te laten opnoemen met het thema ‘verslavingsgevoeligheid’ en het bord stond snel vol met woorden als ‘afhankelijkheid’, ‘vluchten’, ‘verdoven’ en het uitgebreidere ‘afsluiting van de buitenwereld en van jezelf aan de binnenkant’. Sommigen waren speciaal voor het thema gekomen en deelden openhartig ervaringen over pogingen om verslavingsgedrag te veranderen, en ook over het overwinnen van verslavingen. Anderen haakten daarop in met vragen en het was echt mooi hoe kwetsbaar sommigen zich opstelden. Het bleef wel een zwaar onderwerp, waar niet iedereen zich in herkende of thuis bij voelde.

Daarom is ons volgende thema (hopelijk) een stuk vrolijker en denken we dat er woensdagavond 20 april meer te lachen valt…

Grote Lenteschoonmaak: stress of genieten?

Orde houden en opruimen schijnt een uitdaging te zijn voor veel mensen met AD(H)D. Maar is dat ook zo bij jou? Want we hebben ondertussen al verschillende mensen leren kennen die juist ontzettend gestructureerd leven thuis. Dus krijg jij juist de kriebels als het lente wordt om je huis lekker onder handen te nemen of laat je liever alles liggen waar het ligt? Hoe verdeel je de huishoudtaken thuis met je partner en kinderen? En krijg je er ruzie over of loopt het op rolletjes doordat iedereen in huis doet waar hij/zij goed in is? Wij kunnen niet wachten om het te horen en we praten ook graag over oplossingen en hulptroepen waar je ervaring mee hebt of kunt opdoen.

20 april zien we elkaar op de Hurksestraat 26

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig op de Hurksestraat 26 en je kunt aanbellen bij De ADHDacademie. Rond 19.30 uur gaan we beginnen. Wij zorgen voor de koffie en thee. Wil je een sfeerimpressie van de ruimte waar we gaan samenkomen, kijk dan bij Foto’s op onze Facebook-pagina.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 2o april 19.30 uur
Hurksestraat 26 (De Kneu)
5652 AL Eindhoven

Groeten van Anne & Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.