ADHD Café Eindhoven: Hoe red jij jezelf? 20 juli

|
2 reacties

We waren op 15 juni rond 19.30 uur ongewoon op tijd al met z’n negenen en voor onze eerste wandel-editie met een thema lieten we iedereen een papiertje trekken met daarop een gesprekstartende vraag. En daarmee liepen we het Philips de Jonghpark in. Dat werkte heel fijn. In kleine groepjes gingen de gesprekken wandelend meteen lekker de diepte in. Voor nieuwe gasten bleek dit ook een laagdrempelige manier om openhartig over hun ervaringen met vriendschap en relaties te praten. Op het grote veld midden in het park gingen we aan de koffie, thee en koekjes. Daar zaten we met de hele groep bijelkaar en deden we nog een ronde met de gesprekstarters. Zo kwamen vragen voorbij als ‘Weten jouw vrienden dat je AD(H)D hebt?’ en ‘Zit AD(H)D wel eens in de weg in een relatie of vriendschap?’ Na een heel gezellige avond gingen we rond 21.30 uur naar huis.

Toen een persoon die zich enthousiast aanmeldde voor ons volgende ADHD Café op 20 juli vroeg wat het thema zou zijn, vroeg ik haar of ze zelf ook onderwerpen heeft waar ze graag over wou praten. Een belangrijk thema voor haar is coping: “ik heb zo veel copingstrategieën, wie ben ik nou eigenlijk echt ‘onder’ de camouflage en coping?” Wij waren meteen enthousiast, dus daar gaan we 20 juli over praten samen.

Hoe red jij jezelf?

Welke coping is jouw doping? ; ) Hoe reageer jij als je onder druk staat of om wat voor reden dan ook stress voelt? Passief of actief: onderga je het maar of schiet je in de fix-modus? Raak je de controle kwijt over je emoties of word je juist heel rationeel? Ga je steun zoeken bij je familie en vrienden of ga je alleen thuis aan de drank of marihuana om je emotionele pijn te verzachten? En zo zijn er nog veel meer manieren te bedenken waarop je afleiding kunt zoeken en problemen probeert te vermijden. Dit geldt natuurlijk voor ieder mens, maar hoe is dit voor ons als mensen met AD(H)D?

20 juli zien we elkaar weer in het Philips de Jonghpark op de Hurksestraat 26

Woensdagavond 20 juli hangen we graag weer samen rond in het Philips de Jonghpark op de Hurksestraat 26. Want de kans is best groot dat onze picknick in het park door een onweersbui weggespoeld wordt. Vanaf 19.15 uur ben je welkom om binnen te wandelen en rond 19.30 uur beginnen we. Wij zorgen voor koffie, thee en koek. Aanmelden mag, spontaan komen opdagen mag ook.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 20 juli 19.30 uur
Hurksestraat 26 (De Kneu)
5652 AL Eindhoven

Groeten van Anne, Linda & Claudia

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.