ADHD Café Eindhoven: Keuzes maken 19 oktober

|

Geweldige avond was het: woensdag 21 september op de Hurksestraat met het thema ‘Het mooie van AD(H)D en jouw successen’. We waren met dertien, zeven nieuwe gasten, waaronder twee stellen, een vrouw met ADHD had haar man meegebracht en een man met ADHD zijn vrouw. Dat partners meekomen gebeurde nog niet zo vaak bij ons en het was erg fijn en inspirerend voor anderen. Weet dat je partner, beste vriend(in), vader, moeder, broer, zus welkom is, gezellig.

En wat vonden we het mooie aan AD(H)D? Een vrouw die al heel lang werkt met dementerende ouderen ziet nu in dat ze dit zo goed kan dankzij haar AD(H)D, want daardoor kan ze in het nu leven met deze ouderen en ook haar inlevingsvermogen helpt haar. Dit was weer een mooi inzicht voor een man in de groep die werkt als verkoper en sportcoach en niet eerder had bedacht dat zijn inlevingsvermogen van zijn AD(H)D komt. Zijn vrouw vindt het leven met hem ‘nooit saai‘ en creativiteit is daar belangrijk bij, vooral op vakantie (wat je allemaal wel niet kunt oplossen met tie wraps en duct tape : ).

Creativiteit noemden veel van ons. Bij het zorgen voor haar kinderen vertelde een vrouw dat ze altijd blij waren als ze lekker met hun moeder konden knutselen. En ze schiet zo fijn in haar hyperfocus als ze fotoboeken aan het samenstellen is. Een ander maakt met vilt allemaal vrolijke reminders om te zorgen dat ze de thermostaat niet vergeet omlaag te draaien en de koelkast niet vergeet dicht te doen. Verschillenden van ons vinden het ook heel fijn dat we sportief zijn en veel bewegen, wat natuurlijk gezond is voor lichaam en geest. En door onze moeite met het goed inschatten van tijd helpen sommigen van ons zichzelf door het bewust inplannen van ’treuzeltijd’ om zo toch op tijd te komen voor afspraken.

Een vrouw die in de zorg werkt en verpleegkundigen opleidt vertelde dat ze altijd heel duidelijk en direct aangeeft aan haar studenten wat ze wel en niet van haar kunnen leren. Zo is zij erg goed in alles ‘aan het bed’ en zijn haar collega’s beter in lesgeven over wet en regelgeving. Een andere vrouw is trots op haar probleemoplossend vermogen en snelheid in denken. Als collega’s haar vragen hoe ze iets moeten doen heeft ze binnen geen tijd uitgetest wat de beste aanpak is. Nog een mooi verhaal over haar manier van problemen oplossen: zo is er een man die iedere ochtend ergens in Eindhoven een poort openmaakt, nietsvermoedend dat hij het richtpunt is voor deze vrouw met ADHD die weet dat als ze tegelijk met hem bij die poort is, ze zeker haar trein gaat halen…

Tijdens onze gesprekken werden vier boeken genoemd door de gasten die ze behulpzaam vonden: ADHD, hoe haal je het uit je hoofd? van Cathelijne Wildervanck, Hyper sapiens van Sandra Kooij en Suzan Otten-Pablos, Het verstrooide brein van Gabor Maté en ADHD relaties van Melissa Orlov.

Keuzes maken: hoe gaat dat bij jou?

Woensdag 19 oktober willen we het hebben over keuzes maken. Hoe gaat dat bij jou? Vind je het heel moeilijk, omdat je blijft twijfelen? Of maak je juist vaak veel te snel een beslissing, heel impulsief, en dat je er achteraf gezien liever langer over had nagedacht? Dit kan allebei zomaar gebeuren als je AD(H)D hebt. Zo kun je natuurlijk ook in je hyperfocus schieten als je een keuze moet maken en blijf je eindeloos analyseren en research vergaren. Herkenbaar? Wat vind je zelf van jouw besluitvaardigheid? Verschilt dat van hoe je partner of vrienden daarover denken? Levert het wel eens problemen op in je werk, gezin of relaties? Wat is het aandeel van je AD(H)D bij het maken van keuzes? We horen graag hoe je hierover denkt!

Probeer maar eens snel te beslissen als je bij Pinkie Patisserie bent op de Stratumsedijk in Eindhoven (van de foto). Zeker langsgaan als je in de buurt bent. : )

19 oktober zien we elkaar weer op de Hurksestraat 26

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig op de Hurksestraat 26 en je kunt aanbellen bij De ADHDacademie. Rond 19.30 uur gaan we beginnen. Wij zorgen voor de koffie en thee. Wil je een sfeerimpressie van de ruimte waar we gaan samenkomen, kijk dan bij Foto’s op onze Facebook-pagina.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 19 oktober 19.30 uur
Hurksestraat 26
5652 AL Eindhoven

Groeten van Anne, Linda & Claudia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.