Skype-editie ADHD Café Eindhoven 17 november

|
4 reacties

Beregezellig was het: ons eerste ADHD Café Eindhoven binnen op de Hurksestraat 26 sinds we in maart 2020 door Corona niet meer live mochten samenkomen. Zo leuk dat we na de wandel-edities deze zomer al vaste gasten terugzien. We schonken koffie en thee in, terwijl tien personen binnendruppelden waaronder vier nieuwe gezichten. De gesprekken kwamen meteen lekker op gang. Anne moest echt even inbreken om de avond officieel te starten. : )

Bij het binnenkomen gingen we als groep als vanzelf in een kring in de kamer zitten en zo konden we goed kennismaken met elkaar. Veel aanwezigen begonnen spontaan over een onderwerp waar anderen direct op in konden haken. Anderen bleven eerst gewoon rustig luisteren. Na een tijdje ontstonden rond de kamer kleinere groepen, Anne en ik hoefden helemaal niets te doen. We vonden het een erg fijne avond. Anne heeft gepraat over het verschil overbruggen tussen jezelf met je AD(H)D en de ander, de maatschappij, zonder jezelf of de ander tekort te doen. En over Laura Batstra, hoogleraar Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, die stelt dat ADHD geen hersenziekte is maar een gedragsprobleem. (Lees meer op drukendwars.nl, gericht op ouders en leerkrachten die handvatten zoeken bij ADHD en druk gedrag.) Een gast vertelde dat hij veel boeiende dingen heeft gelezen op het blog van Wandering Minds: leuklevenmetadd.nl. Ook ging het even over ‘luistertherapie’ en luisterboeken of podcasts opzetten en hoe die beter ‘binnen komen’ terwijl je bezig bent met iets huishoudelijks als afwassen en strijken. : )

Deze avond hadden we nog geen thema en we vroegen de aanwezigen of ze thema’s interessant zouden vinden voor de komende avonden. Door de reacties hebben we voor 17 november meteen een thema uitgekozen. Er werd hier en daar al even over gepraat.

Gezond slapen: wat is dat voor jou?

Goed slapen is een uitdaging voor veel mensen met AD(H)D. Slapen is één van de meest basale dingen die we doen, net zoals ademen, met onze ogen knipperen, eten en bewegen. Toch lijkt het voor veel mensen met ADHD en ADD lastig om (op tijd) in slaap te komen en/of (snel) weer in te slapen zodra zij ’s nachts wakker worden. Welke samenhang zie jij tussen je AD(H)D en je slaappatroon? Vind je het moeilijk om jezelf over te geven aan ontspanning? En hoe zou je in de aanloop naar slapen al meer tot rust kunnen komen?

Met deze vragen en meer gaan we tijdens ons AD(H)D Café Eindhoven van 17 november aan de slag via Skype. Lekker rustig van thuis uit dus en we hopen je nieuwe inzichten te geven in hoe jij beter zou kunnen slapen.

17 november zien we elkaar via Skype

We zijn vanaf 19.30 uur online aanwezig via Skype. Je kunt meedoen via deze link (geen account nodig). Pak er lekker een kop koffie of thee bij. Anne zal uitgebreid vertellen hoe slaap werkt, hoe je slaap kunt bevorderen en hoe je je slaap saboteert. Natuurlijk kun je ook vragen stellen. Napraten via Skype is misschien minder fijn en handig. Dit werkt voor lang niet iedereen.

Daarom organiseren we op zaterdag 27 november tussen 13.30 en 15.30 uur een extra wandel-editie. Mocht je in de zomer naar de wandel-editie van het ADHD Café zijn geweest, dan weet je wat je kunt verwachten. We komen even voor 13.30 uur samen bij het Philips de Jonghpark aan de Bezuidenhoutseweg. Vanaf 13.30 uur maken we een wandeling van ongeveer een uur en daarna is er koffie, thee en zijn er koekjes. We kunnen dan vrolijk verder praten over het thema slaap in relatie tot AD(H)D, maar gewoonweg connecten kan ook volop.

We hopen je op één of beide momenten te mogen verwelkomen! Opnieuw geldt: aanmelden mag, spontaan komen ook.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 17 november 19.30 uur
Skype-editie

Groeten van Anne & Claudia

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Gaat het adhd cafe door as woensdag (17 november) i.v.m. de aangescherpte corona regels?

  Beantwoorden
  • AD(H)D Café Eindhoven
   16 november 2021 12:56

   Hallo Richarda, hierboven lees je hoe we ons ADHD Cafe op 17 november aanpakken. We moesten even omschakelen en hopen dat we iedereen deze keer online kunnen zien! Zo kunnen we het toch door laten gaan.

   Beantwoorden
 • AD(H)D Café Eindhoven
  2 november 2021 10:41

  Uiteraard is je zoon (en ben jij ook) van harte welkom bij ons ADHD Café van 17 november! We vinden het ontzettend fijn als jullie komen. In principe zijn er alleen volwassenen aanwezig, maar als de inhoud hem interesseert, dan zien wij geen reden waarom hij niet zou kunnen deelnemen. De avond zal voor zo’n 45 minuten uit een centraal/inhoudelijk deel bestaan. Daarna bespreken we in kleinere groepen de inhoud na en komen vanzelf andere ADHD-gerelateerde onderwerpen boven water. Je kunt altijd wat eerder vertrekken, maar de ervaring is dat deelnemers graag tot het einde (en langer) blijven.

  We ontmoeten jullie graag op de 17de!

  Warme groet,
  Anne & Claudia

  Beantwoorden
 • Goede avond,

  Mijn zoon van 17 jaar heeft adhd en kampt al heel lang met slaapproblemen. Graag zouden we uw adhd café willen bezoeken.
  Kunt u een inschatting maken of de avond van 17/11 aansluit bij een puberjongen met adhd?
  Ik hoor graag van u,
  Vriendelijke groet

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.