ADHD Café Eindhoven: Verslavingsgevoeligheid

|

Woensdag 17 mei hielden we onze eerste wandel-editie van dit jaar, en voor het eerst op Landgoed de Grote Beek. Voordat we vertrokken kwam Design Academy student Tino Yu vertellen over diens Project Rain Watchers, binnenkort meer daarover. Rob Lammers, beleidsadviseur en ook groenbeheerder bij GGzE, gaf ons een rondleiding langs het Breinpad en vertelde enthousiast over de geschiedenis van de Grote Beek en allerlei bijzondere kunst en relicten die we tegenkwamen op het terrein. Hij was heel geïnteresseerd in de associaties die de kunst bij ons opriep en was vaak blij verrast met onze antwoorden.

Na een tijdje kwamen we aan bij de geweldige plek waar we de komende maanden steeds als groep bijelkaar kunnen zitten om over onze thema’s te praten (zie de foto hierboven). We hebben hier even gepraat over hoe ontspannend het is om te wandelen in de natuur, of je dat nu alleen doet, met een hond of met vrienden of je gezin. Er zaten verschillende nieuwelingen aan tafel weer, we waren met veertien. Rob leidde ons rond 21.00 uur terug naar onze auto’s en fietsen bij Caffeine Dealers.

Wandel-editie: AD(H)D & verslavingsgevoeligheid

Eerder dit jaar vroegen een aantal jongere gasten of we een keer over ‘verslaving’ kunnen praten. Dat gaan we doen tijdens de wandel-editie van 21 juni. Best een zwaar onderwerp, want kijk maar eens naar de boeiende, dappere verhalen en informatie op deze pagina over ADHD & verslaving. Prikkels zoeken of juist rust in je hoofd kan leiden tot ongezonde verslavingen. Maar het hoeft niet meteen om alcohol of drugs te gaan: je kunt je ook verliezen in teveel eten (of veel te weinig), gamen, impulsief kopen, altijd maar werken of dwangmatig hard sporten. Een verslaving zorgt voor een directe of indirecte toename van dopamine in je hersenen. En dopamine geeft een fijn gevoel, waardoor je moeilijk van je verslaving afkomt… Voel jij je gevoelig voor verslaving door je AD(H)D? Hoe ga je daarmee om en wat doet het met jou, je relatie en familie en vrienden? Of heb je je verslaving overwonnen zoals Tomas en Carola? Hoe heb je dat gedaan en welke tips heb je voor anderen?

21 juni zien we elkaar op Landgoed de Grote Beek

We zijn vanaf 19.00 uur aanwezig bij koffiebranderij Caffeine Dealers (helaas niet open ’s avonds) dat aan de Dr. Poletlaan 23 ligt op het Landgoed de Grote Beek. Het is een boerderij-gebouw met picknick-tafels ernaast en daar verzamelen we. Je kunt het landgoed zowel vanaf de Boschdijk als vanaf Vredeoord oprijden. Volg P7 op het terrein, daar kun je parkeren vlakbij de Caffeine Dealers. Natuurlijk kun je ook je fiets in fietsrekken kwijt. Breng je eigen waterfles of thermos met koffie of thee mee om onderweg wat te kunnen drinken. Wil je een overzicht van het Landgoed, download dan Plattegrond Landgoed de Grote Beek. We vertrekken om 19.30 uur voor de wandeling, na 30-45 minuten gaan we rond de grote tafel (zie foto) zitten en praten we als groep verder over het thema.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 21 juni 19.30-21.00 uur
Landgoed de Grote Beek
Dr. Poletlaan 23
5626 NC Eindhoven

Groeten van Linda & Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.