ADHD Café Eindhoven wandelt weer

|

Dat was even wat anders… Na een hele leuke live bijeenkomst op de Hurksestraat vorige maand moesten we het nu allemaal doen met een Skype-editie van ons ADHD Café. We waren eigenlijk bang dat niemand daar zin in zou hebben en kwamen er daarom op het laatste moment mee. Maar we waren blij verrast: naast Anne en ik kwamen zes gasten online, waaronder verschillende bekende gezichten. Iedereen schonk thuis zijn eigen drankje in en Anne begon haar verhaal over AD(H)D en slaap.

Bij de introductie legde Anne uit dat er nog een reden was dat ze haar Skype-presentatie kort wou houden: ze heeft namelijk heel bewust haar eigen slaapritme opgebouwd en ligt graag vroeg in bed. Ze vertelde over ochtendmensen en avondmensen en hoe dit evolutionair ontstaan is. Doordat er zowel ochtendmensen als avondmensen zijn is er een korte periode waarin iedereen slaapt, wat veiliger is voor de groep. We discussieerden samen over sporten in de avond. Laat op de avond nog sporten kan zorgen voor een wakker lichaam dat het heel moeilijk kan maken om vroeg genoeg in slaap te vallen. Aan de andere kant kan in de avond sporten helpen om stress kwijt te raken en je hoofd leeg te werken, wat toch weer kan helpen om te slapen. Het was duidelijk dat alle aanwezige AD(H)D’ers avondmensen zijn. : )

Verschillende deelnemers hebben positieve ervaringen met en gaven tips over bijvoorbeeld hatha yoga, meditatie en verzwaringsdekens. Anne verwees in haar presentatie naar hersenwetenschapper Matt Walker en zijn populaire TED-talk ‘Sleep is your superpower’. Hier vind je Matt Walker’s TED-talk en andere kortere video’s. Ook had Anne het over het boek ‘Rust in uitvoering’ van Alex Pang. In deze Happinez video ‘Words of Wisdom: Alex Pang on the importance of rest’ vertelt hij over zijn inzichten. Dat voldoende rust essentieel is voor een gezond en productief leven.

Nadat Anne vroeg had opgehangen en ook verschillende anderen afsloten bleven we nog met een klein groepje napraten. We kregen energie van dit contact, zelfs online. Wat vooral ook fijn was voor een deelnemer die met corona alleen thuis zat. Toch weer een gezellige avond zo.

27 november zien we elkaar weer in het Philips de Jonghpark

Omdat lang niet iedereen fan is van lange Skype-sessies hielden we het 17 november dus kort. We organiseren op zaterdag 27 november van 13.30 uur tot 15.30 uur een extra wandel-editie. Mocht je in de zomer naar een wandel-editie van ons ADHD Café zijn geweest, dan weet je wat je kunt verwachten. We komen even voor 13.30 uur samen bij het Philips de Jonghpark aan de Bezuidenhoutseweg. Dan maken we een wandeling van ongeveer een uur en daarna is er koffie, thee en koek. We praten vrolijk verder over het thema slaap in relatie tot AD(H)D, maar gewoonweg connecten kan ook volop. Aanmelden mag, spontaan komen opdagen mag ook.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
zaterdag 27 november 13.30 uur
Wandel-editie

Groeten van Anne & Claudia