ADHD Café Eindhoven: Wat gun jij jezelf dit jaar?

|

Weer een KEIgezellige groep van vijftien gasten, met verschillende nieuwelingen, toen we op woensdagavond 21 december voor het laatst op de Hurksestraat ons ADHD Café begonnen. Er was duidelijk genoeg te vertellen over het thema ‘Teveel delen’ en wat we kunnen doen als we anderen omver praten.

Zo kwamen reacties naar voren die we kunnen krijgen in een gesprek zoals ‘Wat ben jij direct’ en dat we teveel details erbij halen. Kijk naar dit leuke artikel over Dani Donovan met haar geweldige ADHD storytelling schema en andere ADHD memes. ‘Terwijl je aan het praten bent, merk je het al,’ zei iemand waarbij verschillenden van ons glimlachend begonnen te knikken. Veel komt ook vanuit enthousiasme en waar is de grens? Wanneer vertel je teveel? Je publiek bepaalt dat meestal natuurlijk… Een vrouw vertelde dat ze als kind vrij laat begon met praten en sindsdien thuis vaak te horen krijgt dat ze blijkbaar een ‘woordquotum’ moet halen? Een andere vrouw zei dat een vriendin van haar ook vaak last heeft van deze ‘sjeesmodus’. En weer een ander zei dat ze vaak te lang doorratelt, net als haar moeder en dat haar vader dan soms overprikkeld wegloopt.

Twee mannen hebben hun vrienden gevraagd om ‘STOP’ te roepen als ze teveel kletsen, want van goede vrienden kunnen ze dat hebben. Bovendien willen ze graag goede vrienden met ze blijven. Wat ook wel een punt is bij ons: we zijn niet zo sterk wat betreft ‘koetjes en kalfjes’. Thuis vindt een vrouw het altijd opvallend dat ze alleen diep filosofische gesprekken kunnen hebben. Een man vertelde dat hij vaak voor een avond met vrienden snel NOS Stories scant om een voorraad actuele, niet te diepgaande gespreksonderwerpen te hebben. Toen een andere man vertelde dat hij vaak zo overprikkeld raakt van werkborrels en daar altijd gigantisch tegenop ziet, lieten verschillenden van ons merken dat we dat herkennen. Dat was nieuws voor een vrouw met een recente diagnose: ‘Ik wist niet dat dat er ook bijhoort,’ zei ze.

Wat gun jij jezelf dit nieuwe jaar?

Linda gaf deze vraag vorige keer mee aan onze gasten om daar alvast eens over na te denken. Het is ons thema voor woensdag 18 januari: Wat zou jij jezelf graag cadeau doen? Meer tijd om leuke dingen te doen en niet alleen wat moet? Meer geduld, met jezelf en met je familie? Meer energie of juist meer rust? Een nieuwe baan of een nieuwe studie? Meer in de tuin of de natuur in? We horen het graag!

18 januari zien we elkaar weer (voor het eerst) bij Wijkcentrum Blixems

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig in de bar van Wijkcentrum Blixems op Ouverture 2 en we zorgen dat je ons herkent aan de Impuls & Woortblind folders die we vasthouden. Je kunt een drankje bestellen aan de bar (tegen betaling) en rond 19.30 uur gaan we naar onze zaal en beginnen we. Wil je een sfeerimpressie van Wijkcentrum Blixems, kijk dan op hun Facebook-pagina.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 18 januari 19.30 uur
Wijkcentrum Blixems
Ouverture 2
5629 PV Eindhoven

Groeten van Anne, Linda & Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.