ADHD Café Eindhoven: Welke coaching past bij jou?

|

Het was makkelijk om elkaar te vinden in de bar van Wijkcentrum Blixems, want het was er lekker rustig. Zo kon iedereen koffie, thee of frisdrank bestellen en mee naar de zaal nemen. De zaal is wel een stuk minder huiselijk dan onze vorige locatie en de lampen zijn wat fel, maar wat we meteen fijn vonden is dat je ook met een groep van dertien heel ruim kunt zitten. We hadden zeven nieuwe gasten die vol verhalen zaten. We begonnen eerst met het thema ‘Wat gun jij jezelf dit nieuwe jaar?’ en er kwamen antwoorden als ‘een betere werk-privé balans’, ‘me gelukkiger voelen is nummer 1’, ‘meer mezelf zijn’ en ‘leren om bewust te zijn van wat ik wil’.

Daarna vertelde een nieuwe gast zijn verhaal over hoe hij zijn werk lange tijd heel leuk vond, maar toch moest toegeven aan zichzelf dat het hem leegtrok. Tijdens zijn herstel van burn-out kreeg hij de diagnose ADHD. Verschillende anderen herkenden dit pad. Weer terug aan het werk heeft hij het regelmatig nodig om zich af te zonderen en hij vroeg zich af of hij zich daarvoor moet verantwoorden of niet. Hij ziet er tegenop om het uit te leggen. De man van een andere gast stelde voor om een vertrouwde collega in te schakelen bij het uitleggen van je gedrag op je werk, zodat je rugdekking hebt. Als die vertrouwde collega het begrijpt, volgen de anderen. Dat vonden we een goede tip. Een vrouw antwoordde dat ze het uitgelegd heeft aan haar collega’s en door de positieve reactie gaat ze opener zijn op haar werk. ‘Hoe meer je voor jezelf durft te kiezen, hoe meer je omgeving daarin mee gaat,’ is ook de ervaring van een andere gast.

Bij vragen in de groep over goed leesvoer kwamen bekende boeken voorbij, zoals Driven to Distraction en ADHD 2.0 van Edward M. Hallowell en John J. Ratey en ADHD, hoe haal je het uit je hoofd? van Cathelijne Wildervanck. Een nieuwe gast met een recente diagnose noemde een heel behulpzaam webinar dat ze heeft gezien van Studium Generale Universiteit Utrecht: Wat is de impact van een ADHD-diagnose? Anderhalf uur, ga er even voor zitten.

Welke coaching past bij jou?

Doordat we vaak vragen krijgen van gasten met een recente diagnose over de hulp die ze zouden moeten zoeken, praten we op 15 februari over ADHD coaching. Het is belangrijk natuurlijk om je hulpvraag duidelijk te hebben. En welke coach past dan bij jou? Te gast deze avond is Mariëlle Raes, ADHD coach bij ADHD Nederland, en zij zal vertellen over haar pad van haar ADHD diagnose en haar zoektocht naar hulp tot haar persoonlijke ervaringen met coaching. Heb jij ook al met een coach gewerkt? Hoe is dat voor jou gegaan en wat heeft het je gebracht? Heb je tips voor anderen die nog op zoek zijn naar hulp? We horen het graag!

15 februari zien we elkaar weer bij Wijkcentrum Blixems

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig in de bar van Wijkcentrum Blixems op Ouverture 2 en je herkent ons aan de Impuls & Woortblind folders die bij ons op tafel liggen. Je kunt een drankje bestellen aan de bar (tegen betaling) en rond 19.30 uur gaan we naar onze zaal en beginnen we. Wil je een sfeerimpressie van Wijkcentrum Blixems, kijk dan op hun Facebook-pagina.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 15 februari 19.30 uur
Wijkcentrum Blixems
Ouverture 2
5629 PV Eindhoven

Groeten van Anne, Linda & Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.