Wandel-editie ADHD Café Eindhoven 17 augustus

|
2 reacties

Kort voor ons ADHD Café op woensdag 20 juli verplaatsten we de avond naar binnen door de kans op onweer. Op de Hurksestraat 26 waren we met z’n zevenen, waaronder twee nieuwelingen, toen we met ons thema voor de avond begonnen.

Hoe red jij jezelf?

We kozen dit thema om over copingstrategieën te praten. Hoe we reageren als we stress voelen. En of wij eventueel anders reageren, omdat we mensen met AD(H)D zijn. Net als de vorige keer lieten we papiertjes trekken met daarop een vraag gerelateerd aan het thema. De eerste vraag was ‘Welke copingstrategie werkt ook voor mensen die geen AD(H)D hebben?’ Aan de hand daarvan vertelde een vrouwelijke gast over haar uitgewerkte systeem met roosters en to-do lijsten waarmee ze haar gezin dagelijks kan managen. Structuur aanbrengen, het allemaal volhouden en af en toe bijsturen als het systeem niet meer werkt door allerlei veranderingen. Een positieve en actieve copingstrategie, of je nu AD(H)D hebt of niet.

De volgende vraag was ’Stel je jezelf soms wel eens gerust met de gedachte dat jouw probleem vanzelf wel goedkomt of dat anderen het veel zwaarder hebben?‘ Vooral dat laatste herkenden veel van ons, proberen je problemen weg te wuiven omdat “het wel meevalt” als je je eigen situatie vergelijkt met die van mensen in heel heftige situaties zoals een oorlog of een natuurramp. Tenslotte kwam de vraag langs ‘Welke copingstrategie zou je niet meer willen gebruiken, maar kun je (nog) niet loslaten?’ Daarop vertelde een gast over zijn neiging om te oordelen over mensen om hem heen, zowel op het werk als in andere omgevingen. Dat zijn gedachten over deze mensen hem ontzettend bezig kunnen houden en dat hij daar echt mee zou willen stoppen, omdat het hem niets brengt. Ook al zijn zijn oordelen over de mensen om hem heen vaker positief dan negatief. Zo bezig zijn met anderen en jezelf vergelijken met anderen is iets waar verschillende van ons zich in herkenden.

Dit is een redelijk oppervlakkige beschrijving van onze avond, want iedereen was heel openhartig en we hadden echt mooie gesprekken over onze coping. We hadden een wekker gezet om de avond om 21.30 uur af te sluiten en toen iedereen dat hoorde stonden we allemaal met tegenzin op.

Ondanks dat het vakantietijd is gaan we gewoon door met ons ADHD Café, ook in augustus,

17 augustus zien we elkaar weer in het Philips de Jonghpark

Woensdagavond 17 augustus is het voor het laatst lang genoeg licht in het Philips de Jonghpark voor een wandel-editie van ADHD Café Eindhoven. We hebben deze keer geen thema, dus Vanaf september gaan we weer naar binnen. Voor iedereen die niet op vakantie is: we verzamelen tussen 19.15 uur en 19.30 uur op de parkeerplaats bij het Philips de Jonghpark aan de Bezuidenhoutseweg. Na een wandeling van ongeveer een uur is er koffie, thee en koek. Aanmelden mag, spontaan komen opdagen mag ook.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 17 augustus 19.30 uur
Philips de Jonghpark (parkeerplaats Bezuidenhoutseweg)
5651 GA Eindhoven

Groeten van Anne, Linda & Claudia

2 reacties. Reactie plaatsen

 • AD(H)D Café Eindhoven
  18 augustus 2022 13:51

  Hallo Marjon, het spijt ons dat we je bericht niet op tijd hebben gezien. Als we op de website een bijeenkomst aankondigen gaat die door. Alleen als een wandel-editie vanwege het weer niet door kan gaan, vermelden we dit expliciet op de website en sturen we een e-mail rond naar iedereen op onze ADHD Café Eindhoven maillijst.

  Beantwoorden
 • Hoihoi
  Gaat het vanavond door?
  Wandelen ?
  Ivm de regen
  Vorige week stuurde ik een bericht maar nog geen antwoord gehad
  Ik ben niet bekend in ehv en een parkeerplaats??
  Jammer

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.