Wandel-editie ADHD Café Eindhoven 18 mei

|
1 reactie

Wat zo leuk was woensdagavond 20 april was dat de vaste gasten buiten op de Hurksestraat 26 al aan de praat raakten met elkaar en de ene nieuweling deze avond. Het was meteen gezellig bij de inloop met iedereen die thee pakte in onze ruimte en een stoel zocht, terwijl Anne beneden koffie zette voor de liefhebbers. Sommigen waren voor het eerst op de Hurksestraat, terwijl ze wel al eens met een wandel-editie waren meegegaan.

Grote Lenteschoonmaak: stress of genieten?

Dat was ons thema 20 april. Anne en ik leidden het onderwerp in en we lieten iedereen een voor een vertellen wat hun persoonlijke uitdaging was met orde houden en opruimen. Verschillenden onder ons hebben moeite met beginnen, vooral als we dingen soms (te) lang laten liggen. Niet alleen ons huis, ook de tuin, het wordt ons soms gewoon teveel. TIP: Begin met iets kleins, richt je op een kamer of zelfs alleen een kast of la.

We hadden het over hoe het huishouden soms voor spanningen zorgt in relaties. En het is niet zo dat degene met ADHD per se de chaoot is, want we zijn net zo vaak juist degene die de structuur hard nodig heeft en daarvoor zorgt en zich eraan stoort als onze partner daar niet (goed) in meegaat. Het was wel een eye-opener voor sommigen om ook anderen hierover te horen, dat ze zich bewust moeten zijn van hun eigen houding en soms los moeten laten.

Net als ik houden verschillende anderen van lijstjes maken, zodat je kunt afvinken. Dat geeft een voldaan gevoel en zorgt ervoor dat je doorwerkt tot je zoveel mogelijk van alles dat je op je lijstje hebt gezet voor die dag af hebt gekregen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik in 2016 terechtkwam op bulletjournal.com van Ryder Carroll, die zelf ADD heeft en dit systeem heeft bedacht om productiever te zijn. Je kunt het helemaal op je eigen manier inrichten en gebruiken.

En wat als je je huis niet meer aankunt, omdat je compleet overweldigd bent? Iemand vertelde over de hulp die ze heeft van een opruimcoach of professional organizer, die ze kan betalen via haar PGB. Een ander in de groep wou hier direct meer over weten. Kijk op nbpo.nl voor meer informatie over wat een professional organizer doet.

Het was echt een leuk thema waarbij vanalles opkwam bij iedereen om over te praten en er veel herkenning was onderling…

18 mei zien we elkaar weer in het Philips de Jonghpark

En woensdagavond 18 mei zien we je graag weer in het Philips de Jonghpark. Het is dan hopelijk nog steeds mooi weer en in ieder geval weer lang genoeg licht. Ben je eerder bij een wandel-editie van ons geweest, dan weet je wat je kunt verwachten. We verzamelen tussen 19.15 uur en 19.30 uur op de parkeerplaats bij het Philips de Jonghpark aan de Bezuidenhoutseweg. Na een wandeling van ongeveer een uur is er koffie, thee en koek. Aanmelden mag, spontaan komen opdagen mag ook.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 18 mei 19.30 uur
Philips de Jonghpark (parkeerplaats Bezuidenhoutseweg)
5651 GA Eindhoven

Groeten van Anne & Claudia

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.