Wandel-editie ADHD Café Eindhoven 15 september

|

Fijne opkomst deze keer bij het Philips de Jonghpark. Toen ik aankwam stond Anne al omringd door vier mannen en niet veel later wandelden we met z’n negenen het park in. Het was al aan het schemeren en alleen op de open stukken in het park was het nog enigszins licht. Ik had er vorige maand nog totaal niet bij stilgestaan dat het 15 september al vroeger donker zou worden. Nu had ik een LED lantaarn meegebracht en dat was maar goed ook…

De groep was een leuke mix van mensen die al vaker waren komen wandelen en mensen die voor het eerst kwamen kennismaken. We hebben gepraat over de mooie kanten van ADHD: hoe je creativiteit een geweldige eigenschap is, of je nu kunstenaar bent of programmeur. Maar hoe, tegelijkertijd, je uitstelgedrag allerlei vervelende gevolgen kan hebben, zowel in je werk als in je relaties. Ook hadden we het over de onrust die mensen met ADHD ervaren, en hoe die zich vaak anders uit bij vrouwen dan bij mannen. En dat onder andere hierom ADHD vaak pas later bij vrouwen wordt herkend en de diagnose daarmee vaak laat wordt gesteld. Verder hebben we nog gesproken over het vinden van de balans die je nodig hebt voor je zelfontwikkeling. Aan de ene kant wil je kiezen voor stappen en activiteiten waarmee je vooruitkomt, zoals het volgen van een opleiding. Aan de andere kant is het belangrijk om voor jezelf voorwaarden te creëren om zo goed en fijn mogelijk in ontwikkeling te zijn, zoals voldoende en goede slaap, ontspanning en bijvoorbeeld contact met anderen (met ADHD).

Thee in het donker

We kwamen uit een donker park naar de parkeerplaats om thee te drinken bij de auto van Anne. In haar achterbak zorgden kampeerlampjes dat we toch konden zien wat we deden. : ) Bij lantaarnlicht schreef iedereen even hun e-mailadres op, zodat we hen de komende tijd op de hoogte kunnen houden. Toen het rond 20.45 uur begon te motregenen hielden we het snel voor gezien met ons allen. Dit was onze laatste wandel-editie van dit jaar. De wandel-edities waren heel leuk en we brengen ze komend jaar met plezier terug zodra het lang licht blijft in de avond.

20 oktober zien we elkaar weer op de Hurksestraat 26

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig op de Hurksestraat 26 en je kunt aanbellen bij De ADHDacademie. Rond 19.30 uur gaan we beginnen. Wij zorgen voor de koffie en thee. Wil je een sfeerimpressie van de ruimte waar we gaan samenkomen, kijk dan bij Foto’s op onze Facebook-pagina.

Voor woensdag 20 oktober hebben we geen thema. We zullen de aanwezigen vragen of ze graag in de komende maanden met bepaalde thema’s aan de slag zouden willen. Dan gaan we eventueel ook sprekers uitnodigen.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 20 oktober 19.30 uur
Hurksestraat 26 (De Kneu)
5652 AL Eindhoven

Groeten van Anne & Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.