ADHD en Dyslexie Café Heusden 25 juli – thema ‘Chaos in je hoofd’

|

Voor mij ligt het boek “CHAOS IN JE HOOFD” van Sterre Hunvie.

Aanleiding om hier deze bijeenkomst aandacht aan te besteden. AD(H)D is een aandachtstekortstoornis. Klinkt heel eenvoudig, maar is lastiger dan je denkt. Het wordt heel de dag van je verwacht om ergens je aandacht bij te houden. Zowel van kinderen als van volwassenen.

Bij veel bezigheden ben je snel de aandacht kwijt. Je gedachten dwalen af naar andere dingen die je nog wilt doen. Zoals bij het douche ben je in gedachten al tien malen afgedwaald, Zo komt er een douchegel in je haren en shampoo op je lichaam. Bij het aankleden gaat dat ook zo, je let niet op de gelijkenis van je sokken, de netheid van je shirt of een vlek in je broek. Daarna ga je theezetten en zet ook het koffieapparaat aan. Je hebt al meer gedachten vóór je ontbijt, dan de meeste mensen gedurende hun hele dag.

Voor sommigen beïnvloedt dit je hele leven, vanaf de geboorte tot het einde van je tijd. Tegelijkertijd biedt AD(H)D je nieuwe kansen en verrassende uitdagingen, het is aan jou om hier positief of negatief mee om te gaan.

Mensen met dyslexie ervaren ook chaos in hun hoofd.

Redenen genoeg om hierover samen te praten, onze ervaringen delen en wat er verder ter tafel komt.  Bij mooi weer buiten aan tafels.

Wij verwelkomen je graag, ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden, die eens mee willen luisteren of zelf hun verhaal kwijt willen.

Datum:    DINSDAG  25 juli 2023

Locatie:   Kasteeldreef 47, 5151RR  Drunen

Entree:    € 2,00

Inloop vanaf 19.00 uur   start 19.30 uur tot 21.30 uur

Aanmelden via het email-adres: [email protected] of via 0630634381.

Namens het AD(H)D & Dyslexie Café Heusden,

Emmy Hendriks, ervaringsdeskundige AD(H)D en Karin de Jager, ervaringsdeskundige Dyslexie.

“Het is een thuis komen, een warm bad”
“Eindelijk begrijpt iedereen wat ik wil zeggen”

De activiteiten van het AD(H)D & Dyslexie Café Heusden worden mede 

mogelijk gemaakt door www.impulsenwoortblind.nl

Wil je AD(H)D & Dyslexie Cafés in Nederland steunen? Word dan lid van Impuls en Woortblind.