ADHD en Dyslexie Cafe Heusden vanaf nu in de bibliotheek in Vlijmen

|

Het AD(H)D & Dyslexie Café Heusden heeft een nieuw thuis gevonden in de Bibliotheek in Vlijmen. Vanaf woensdag 4 oktober vinden de maandelijkse bijeenkomsten en lezingen hier plaats. Samen willen we zorgen voor een fijne plek om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring met elkaar te delen.

Voor deze eerste bijeenkomst in de Bibliotheek Vlijmen zijn Rob Pereira en Alies Olling uitgenodigd. Zij komen vertellen over wat  vereniging Impuls & Woortblind voor jou kan betekenen. Ook delen zij hun specialistische kennis over AD(H)D en Dyslexie.

Over Rob Pereira

Rob Pereira is sinds 2015 voorzitter van Impuls en Woortblind, de vereniging voor en door mensen met ADHD, ADD, Dyslexie en Dyscalculie. Hij is kinderarts, gespecialiseerd in ADHD en heeft een lange staat van dienst. Tot 2012 was hij werkzaam bij het Maasstadziekenhuis. Daarnaast was hij tot 2014 wetenschappelijk onderzoeker bij TNO Kwaliteit van Leven te Leiden en tot 2011 verslavingsarts bij de Bouman GGZ in Rotterdam, op de polikliniek verslaving en ADHD. Hij was mede-initiatiefnemer van het kinderartsen-ADHD Netwerk, van 2000-2015 voorzitter van het Nederlandse ADHD Netwerk en vicevoorzitter van de nieuwe ADHD Zorgstandaard.  Hij schreef mee aan de generieke module bijwerkingen stimulantia. Daarnaast werkt hij nog in een privé kinderartsen/ggz-praktijk, Medisch Centrum Kinderplein in Rotterdam en heeft een aantal projecten in het buitenland gedaan op het gebied van ADHD-awareness. Hij is betrokken bij een aantal wetenschappelijke projecten over ADHD gerelateerde onderwerpen zoals voeding en medicatie.

Over Alies Olling

Alies Olling werkt sinds 1995 als logopedist. Al 20 jaar heeft ze haar eigen praktijk Logepedie Helpt in Den Bosch. Ze werkt al jaren met dyslectische kinderen en is zelf ook dyslectisch. Als ervaringsdeskundige weet ze als geen ander trucjes om het leren schrijven, spellen, lezen en communiceren makkelijker te maken. Het leren positief denken en prestatiedrang te verminderen heeft ze als haar levensdoel gemaakt. Genieten van de voordelen van ons dyslectische brein.

AD(H)D & Dyslexie Café Heusden

Elke maand wordt er door Emmy Hendriks, ervaringsdeskundige AD(H)D en Karin de Jager, ervaringsdeskundige Dyslexie een bijeenkomst georganiseerd. Deze worden mede mogelijk gemaakt door impulsenwoortblind.nl en de Bibliotheek Heusden. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met AD(H)D, dyslexie met of zonder diagnoses, hun familieleden, vrienden, collega’s of bekenden. Tijdens het café krijg je informatie, kan je zelf je verhaal doen en praten met andere ervaringsdeskundigen.

Welkom vanaf 19 uur kunt u binnenlopen. Om 19.30 uur start de spreker.
Aanmelden is niet nodig.

Namens het AD(H)D en Dyslexie Café Heusden:  Emmy Hendriks en Karin de Jager.

Kijk op de webpagina van het cafe voor meer info en de agenda.