Hoera! Ik heb ADHD, ADD of Dyslexie!

|

Op  woensdag 1 november is het thema van ADHD & Dyslexie Café Heusden ‘Hoera! Ik heb ADHD, ADD of Dyslexie!’

We gaan in op de visie, informatie en (leef) tips uit het boek “Hoera! Ik heb ADHD” Dit boek van Frank van Strijen wil afrekenen met het idee dat AD(H)D een stoornis of ziekte is. Ditzelfde geldt wat ons betreft ook voor dyslexie.

Leer je eigen gebruiksaanwijzing kennen

Deze avond gaan wij aandacht besteden aan en praten over hoe je de vruchten van ADHD, ADD of Dyslexie kunt plukken als je je eigen gebruiksaanwijzing eenmaal kent. Te beginnen met de verschillende visies op ADHD, ADD of Dyslexie en de werking van het brein. Het bijstellen van je (negatieve) zelfbeeld, de eventuele problemen met je omgeving. Tot slot een reeks praktische tips en handvaten door te geven aan elkaar, om het leven met ADHD, ADD of Dyslexie gemakkelijker te maken.

Meer over AD(H)D & Dyslexie Café Heusden

Elke maand wordt er door Emmy Hendriks, ervaringsdeskundige AD(H)D en Karin de Jager, ervaringsdeskundige Dyslexie een bijeenkomst georganiseerd. Deze worden mede mogelijk gemaakt door impulsenwoortblind.nl en de Bibliotheek Heusden. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met AD(H)D, dyslexie met of zonder diagnoses, hun familieleden, vrienden, collega’s of bekenden. Tijdens het café krijg je informatie, kan je zelf je verhaal doen en praten met andere ervaringsdeskundigen.

Wij verwelkomen je graag, ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden, die eens mee willen luisteren of zelf hun verhaal kwijt willen. Entree is gratis.

“Het is een thuis komen, een warm bad”           “Eindelijk begrijpt iedereen wat ik wil zeggen”