ADD/ADHD en seksualiteit: een ingewikkeld stel

|

Wanneer ik AD(H)D en seksualiteit in één zin noem, volgt vaak de reactie: ‘Oh, iemand met ADHD heeft natuurlijk te vaak zin.’ Natuurlijk komt dat voor. Maar de overvloedige aandacht hiervoor verdringt het zicht op andere seksuele problemen binnen AD(H)D-relaties. Zo komt ‘te weinig zin’ ook vaak voor. Meer informatie en openheid over intimiteit en seksualiteit bij AD(H)D geeft misschien wel herkenning bij jou en je partner. Zodat je de eerste stap kunt nemen om er iets aan te doen.

Zo begint het artikel ADHD en seksualiteit – Hebben we er zin in?! van Zafanja Hartog in Impuls & Woortblind Magazine nr 3- 2018.

In het artikel lees je welke impact ADHD/ADD kan hebben op de beleving van seks binnen een relatie. Er staan ook veel tips in. Zafanja begeleidt mensen met problemen op het gebied van seksualiteit. Ze weet dus waar ze het over heeft.

Bekijk ook de YouTube video van de webinar ADHD en seksualiteit waarin Zafanja Hartog vragen beantwoordt over dit onderwerp. Je kunt hem vinden op onze pagina Video’s en Podcasts.

Of bekijk de Engelstalige video met ADHD & relaties-specialist Ari Tuckman.

Lees meer artikelen uit Impuls & Woortblind Magazine