Dubbele diagnose zoals verslaving – dubbel zwaar voor naasten

|

Nogal wat mensen met ADHD/ADD worden rustiger in hun hoofd als ze blowen, alcohol gebruiken of een ander ‘illegaal middel’. Zelfmedicatie heet dat. Soms leidt dit tot verslaving. Dan heb je een zogenaamde dubbele diagnose. Hulp krijgen is daarmee meteen een extra probleem. De ggz-instelling wil dat je eerst je verslaving onder controle hebt, de verslavingsinstelling wil dat je eerst je ADHD laat behandelen. En hoewel w allemaal snappen dat er dan dus niets gebeurt, is dit toch helaas nog vaak de dagelijkse praktijk.

Naasten in kracht

Op Naasten in Kracht- Dubbele diagnose vind je meer info over dit dilemma. Deze is vooral bedoeld voor naasten, want die hebben het vaak dubbel zwaar met iemand die feitelijk twee problemen heeft en nergens terecht kan. Je leest er ook veel ervaringsverhalen van andere naasten.

ADHD en verslaving

Op deze pagina vind je meer informatie over ADHD en verslaving. Ervaringsverhalen en een mogelijke uitweg als je nergens terecht kunt: de 12-stappengroepen. Hierin staat de kracht van onderling contact en steun centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.