Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Hoe kom ik nog aan 2,5 mg dexamfetamine voor ADHD?

Wij krijgen wekelijks wanhopige berichten van mensen die geen dexamfetamine 2,5 meer krijgen nu Tentin 5mg (voorheen Amfexa) er is. Toch zijn er nog mogelijkheden om, via medische noodzaak, wél 2,5 mg te krijgen. Hieronder zetten we ze op een rij.

Meld ALTIJD de bijwerkingen bij Lareb!

Maar eerst even dit: het is belangrijk dat je de bijwerkingen van Amfexa/Tentin ook meldt bij het Bijwerkingencentrum Lareb: https://www.lareb.nl/. Als er opvallend veel vergelijkbare meldingen binnenkomen, kan dit zorgen voor een verplicht nader onderzoek naar de samenstelling en productie van Tentin.

Hoe kom ik aan dexamfetamine voor mijn ADHD?

Nu onze praktische tip die je hopelijk kunnen redden.

Via medicijnen.nl
De internet-apotheek www.medicijnen.nl heeft op dit moment nog ‘gewoon’ dexamfetamine 2,5 mg op voorraad: https://www.medicijnen.nl/dexamfetamine-25mg-30tb
Je kunt daar zelf 2,5 mg online bestellen.

Hoe het werkt:
-klanten moeten hun recept MET medische noodzaak via de post of door hun arts (dat mag wel per mail) toesturen als bewijs. (Kijk hier voor meer info);
-je moet het helemaal zelf betalen. Zij sturen niets in / hebben geen afspraken met verzekeraars;
-je kunt wel zelf proberen het bij je verzekeraar in te dienen. Sommige verzekeraars staan hier wel voor open. NB: check dit van te voren, als je het niet zelf kunt betalen!

Regenboog Apotheek
Regenboog Apotheek levert ook 2,5 mg rechtstreeks aan patiënten. Ook deze dexamfetamine wordt niet vergoed door de zorgverzekeringen. Maar wél door de DSW-groep: DSW, StadHolland, inTwente.
TIP: Je kunt voor 2021 overstappen naar één van deze zorgverzekeraars als je de Regenboog ADHD-medicatie wilt gebruiken.

Blijkt één van deze tips niet zo te werken? Laat het ons weten! Via [email protected].

NB: Helaas is de voorraad van ADD-apotheek (tegenwoordig APPO) per 20 december op.

Deze pagina met Vragen en antwoorden dexamfetamine/Amfexa/Tentin van de KNMP is ook heel informatief.
Wijs daar vooral ook je arts op als je nu op medisch recept dexamfetamine krijgt. Hij/zij vindt daar informatie over wat wel en niet mag.

Lees ook de mooie blog van Joy over Tentin en hoe zo’n merkpil gewoon het monopolie kan en mag krijgen, ookal storten er duizenden levens in van mensen met ADHD en wordt alleen de producent hier echt beter van.

3 reacties.

  • Durkje Oort
    30 oktober 2020 14:52

    Ik krijg het gewoon nog op recept bij de apotheek aan huis bij huisarts… sta hier van te kijken. Wist er ook niets van. Maar ik krijg het dus gewoon nog op herhaalrecept.

  • Ik heb met heel veel moeite een jaar geleden toch de 2,5 dexamfetamine kunnen krijgen. Het kn wellicht werken om ook even met je zorgverzekering contact op te nemen. Mijn zorgverzekering heeft mij hierin gigantisch geholpen met het contact met de apotheker…Al is het verhaal van de een niet direct ook het verhaal van de ander, werd mij duidelijk gezegd. Dus ze maken hierin individueel onderscheid in hoeverre ze je tegemoet komen denk ik.

  • Ik krijg nog steeds gewoon op voorschrift wegens medische noodzaak van mijn huisarts dexamfetamine 2,5 mg via mijn reguliere apotheek.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam