Jeroen met ADHD en de drugstest: een nachtmerrie

|
1 reactie

Precies een jaar geleden werd de drugstest ofwel speekseltest ingevoerd. Een jaar later lopen mensen met ADHD die dexamfetamine gebruiken nog steeds het risico om als wetsovertreder uit die test te komen. Ondanks de belofte van de minister om mensen met medicatie waar een ‘drugs-achtige’ stof in zit bij wet meer zekerheid te geven, zodat ze gewoon met hun medicatie kunnen blijven autorijden.

Fouten door politie en CBR

Jeroen met ADHD was eind juli 2017 de klos. Lees hieronder zijn bizarre waar gebeurde verhaal over die bewuste avond en over zijn gevecht tegen windmolens dat hij NOG STEEDS voert. Het is een opeenstapeling van fouten in procedures door politie en CBR en vooroordelen die zwart op wit gezet zijn zodat het opeens waarheden leken.

Speekseltest onbetrouwbaar

Opmerkelijk in het verhaal is bovendien dat de speekseltest onbetrouwbaar was: hij sloeg ‘vaag’ positief uit op amfetamine en THC. Dus volgde een bloedtest. Daaruit bleek dat de waarde van de amfetamine -gelukkig!- onder de 50 microgram/L zat en er helemaal geen THC in zijn bloed zat! Geen reden tot vervolging dus. Maar toen was het kwaad al geschied…

Lees het verhaal van Jeroen: De drugstest, een nachtmerrie

Meer informatie over de drugstest en bijvoorbeeld het zero tolerance beleid bij combi-gebruik vind je op onze pagina ADHD en Rijbewijs.

JOUW ERVARING?

We komen graag in contact met mensen die dexamfetamine gebruiken en ook een drugstest hebben moeten doen. Mail ons jij dat bent: [email protected]

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.