Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Aandacht voor onderzoek naar lange termijn effecten van Ritalin

|

Als kinderen flink last hebben van de symptomen van ADHD, krijgen ze vaak als eerste keus methylfenidaat voorgeschreven. Verrassend genoeg is er nauwelijks wetenschappelijke kennis over de langetermijneffecten van methylfenidaat op de hersenen van kinderen en adolescenten, hoewel er tot nu toe weinig aanwijzingen zijn voor belangrijke bijwerkingen.

Al enige tijd loopt er daarom een Nederlandse studie naar de lange termijn effecten van Ritalin, ofwel methylfenidaat, op de hersenontwikkeling bij kinderen. Impuls & Woortblind vindt dit een belangrijke studie en heeft in 2019 Prof. dr. Liesbeth Reneman geholpen bij het indienen van de subsidieaanvraag bij Stichting Kiddy Goodpills.

Zo’n groot en goed uitgevoerd onderzoek kost veel geld. Daarom heeft Stichting Kiddy Goodpills in 2019 een aanzienlijke subsidie verstrekt voor de uitvoering van dit belangrijke onderzoek. Inmiddels is de laatste fase van de studie aangebroken, waarvoor de financiering nog niet helemaal rond is. Kiddy Good Pills heeft nog enkele donateurs nodig en vroeg ons of wij via onze kanalen aandacht willen vragen voor hun werk. Dat doen wij graag. Want deze studie levert ons zeer waardevolle kennis op over de werking van ADHD medicatie.

Naar verwachting wordt het onderzoek in het 2de kwartaal van 2023 afgerond.

Lees meer over het onderzoek en Stichting Kiddy Good Pills.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam