ADHDennis is écht leuk en goed!

|
2 reacties

Voor wie het gemist heeft: ADHDennis, waarin Dennis Weening onderzoekt wat ADHD precies is en of hij het zelf heeft is afgelopen woensdag gestart bij SBS 6. Wij zeggen: ga die serie volgen! De eerste aflevering was echt super leuk én informatief.

We zien Dennis met zijn gezin, met zijn goede vriend Jan Versteegh, met zijn moeder die zich wel een beetje zorgen maakt over zijn verslavingsgevoeligheid. Allemaal heel open en persoonlijk. We zien hem ook in gesprek met ADHD-coach Cathalijne Wildervanck en met een meisje van 10 dat medicatie gebruikt voor haar ADHD. Dat laatste gesprek maakt indruk: het geeft zo mooi de dilemma’s weer van wel of geen medicatie. Dennis oordeelt niet, het programma oordeelt niet.

Verder valt er veel te lachen. De hele crew heeft ADHD (zonder diagnose zegt de voice-over maar dit klopt niet). Natuurlijk komt de cameraman de eerste draaidag al flink te laat. Maar hé, ADHD’ers onder elkaar begrijpen dat dus er volgen wat grappen over en weer en de ploeg gaat aan de slag.

Herkenbaar, grappig, informatief én super dat BN’ers zoals Dennis zelf maar ook Jan Versteegh gewoon doen over (hun) ADHD. Wij kijken nu al uit naar de volgende afleveringen.

Dennis is ook langs geweest in ADHD Café Den Haag van Impuls & Woortblind. Helaas heeft dit bezoek de serie niet gehaald. ‘Gesneuveld in de montage’ heet dat. Maar de intentie was goed.

ADHDennis bij SBS 6

De serie is elke woensdag van 21.30 tot 22.30 te zien bij SBS 6.
Eerste uitzending gemist? Kijk hem hier terug.

Lees ook het interview dat we na de serie met Dennis hadden. Met daarin ook zijn mooiste inzicht:

Wat echt indruk maakte was dat Regilio Tuur mij vergeleek met een hele lekkere biefstuk in een sjiek restaurant. Alleen het bestek ontbreekt. En dan kun je niets met die biefstuk, ook al is hij nog zo goddelijk lekker. Zorg dus dat je je bestek op orde hebt als ADHD’er. Mooie metafoor, die vergeet ik niet snel meer.

 

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.