Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Doe mee en geef jouw mening over o.a. de rijbewijskeuring voor ADHD

Als je ADHD/ADD hebt moet je een medische keuring doen voor je rijexamen. Omdat ADHD volgens onderzoek invloed kan hebben op je rijgeschiktheid. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt op dit moment het stelsel van medische keuringen. Wat kan er anders en beter? Zodat de keuringslast voor mensen zo laag mogelijk is én de verkeersveiligheid er baat bij heeft.

Wat is jouw mening over de rijbewijskeuring voor o.a. ADHD?

Het ministerie wil ook graag jouw mening over hoe de medische keuring nu gaat.
Hoe moet er volgens jou bepaald worden wie gezond genoeg is om veilig te kunnen autorijden?

Via denkmeeoverkeuren.nl kun je t/m donderdag 5 augustus jouw mening geven over de aanpak rond de medische keuring.

Wij zeggen: doe mee! Zodat de beleidsmakers in Den Haag weten wat er volgens jou eventueel anders moet rond de rijbewijskeuring voor o.a. ADHD.

Onze activiteiten rond ADHD & rijbewijs

Als belangenvereniging zijn wij al jaren bezig om te zorgen dat automobilisten met ADHD gewoon kunnen rijden net als ieder ander die zijn/haar rijbewijs heeft gehaald. Dat gaat dan om de – in onze ogen nog steeds-  overdreven dure en belastende rijbewijskeuring en de speekseltest voor mensen die dexamfetamine slikken voor hun ADHD. We hebben al de nodige successen behaald rond de rijbewijskeuring. Het beleid rond de speekseltest is helaas niet aangepast voor medicijngebruikers.

Lees hier meer over ADHD en rijbewijs

1 reactie.

  • houd in het beleid rekening met de wetenschappelijke bevindingen dat adhd-‘ers mèt adhd medicatie eerder veiliger dan onveiliger deelnemen ah verkeer. Straf hen dus niet voor t slikken van medicatie die juist bijdraagt aan veiligheid en laat hen niet in onzekerheid maar regel dit wettelijk!
    Zorg voor eenheid qua kosten vd eventueel nog noodzakelijke keuring, het loopt nu te veel uiteen. Zorg dat eea te allen tijde transparant is. regel vergoeding van kosten die adhd-‘er maakt tbv alg belang ‘verkeersveiligheid’ via ziektekostenverzekering.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam