Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Lareb: opvallend veel bijwerkingen van Amfexa en Tentin

Opvallend veel mensen die dexamfetamine gebruiken voor hun ADHD melden last van bijwerkingen als ze overstappen van de apotheekbereiding naar Amfexa of Tentin. Zo meldt Bijwerkingencentrum Lareb in dit nieuwsbericht.

Wake up call voor CBG en IGJ

Sinds 2020 is het aantal meldingen bij Lareb gegroeid tot meer dan 355. Dat getal is zo hoog dat Lareb het nieuwswaardig vindt en ook het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hierover heeft geïnformeerd. Mensen moeten verplicht overstappen van de apotheekbereide dexamfetamine 2,5 mg naar het merkpreparaat (nu onder de naam Tentin, sinds het nieuw breuklijntje heeft). Reden is dat deze preparaten veiliger, want ‘gecontroleerder’ geproduceerd worden.

Over dexamfetamine 2,5 mg nooit klachten over bijwerkingen

Impuls & Woortblind is blij met het bericht van Lareb. Wij ontvangen wekelijks soms meerdere meldingen van radeloze mensen die hun vertrouwde dexamfetamine 2.5 mg niet meer krijgen en die hele nare bijwerkingen van Tentin/Amfexa hebben. Zij zijn duidelijk niet alleen in die ervaring. Wij hopen dat CBG en IGJ eindelijk aanleiding zien om toch eens nader onderzoek te eisen naar de samenstelling van die ‘veilige’ Tentin/Amfexa. Nog beter: dat ze de apotheekbereidingen weer gedogen, want daar kwamen nooit klachten over en die zijn nog goedkoper ook.

Lees hier het bericht van Lareb en meld je bijwerkingen bij Lareb als je dat nog niet gedaan hebt!
Dat kan  via het meldingsformulier dat boven het bericht op de site van Lareb staat.

Meer over dit onderwerp vind je op onze pagina ADHD en medicatie.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam