Naasten in Kracht biedt meer dan je denkt. Ook als je zelf ADHD of ADD hebt.

|

De website van Naasten in Kracht is er voor naasten van mensen met o.a. ADHD of ADD. Maar ook als je zelf ADHD/ADD hebt, word je echt wijzer van deze website. Kijk op www.naasteninkracht.nl voor informatie en tips over o.a. grenzen stellen, effectief communiceren, maar ook praktische dingen rond wonen, begeleiding of financiën.

Ik gun mijn dochter een prettige woning…Dat zou ook mij rust geven.
Het huis van mijn moeder is zo’n chaos. Ik wil haar graag helpen, maar dat wordt altijd ruzie…

Ook handig als je zelf ADHD of ADD hebt

‘Wat moet ik daarmee?’ zul je denken als je zelf ADHD hebt. Nou, bekijk de site maar eens en je staat verbaasd hoeveel je er aan hebt, ook voor jezelf! Bijvoorbeeld de tips over ‘hoe communiceer ik met mijn naaste?’, of ‘Hoe bewaak ik mijn grenzen’? Daar kan iedereen wijzer van worden, ook jij.

Aan de slag met je grenzen ontdekken en bewaken

Als je toch op de Naasten in Kracht bent, kijk dan ook naar de nieuwe online modules ‘Aan de slag‘. Daarin krijg je concrete tips, oefeningen en een animatie over hoe je je grenzen (weer) kunt ontdekken en bewaken. Niet altijd even makkelijk als je naaste veel aandacht vraagt en nodig heeft.

Ervaringsverhalen en tips van naasten van mensen met ADHD / ADD

En dan zijn er nog alle ervaringsverhalen van partners, ouders en kinderen. Misschien heb jij wel een partner met bijvoorbeeld ASS en is dat ook niet altijd even gemakkelijk voor je. Je bent niet alleen. Neem eens een kijkje of stuur hem door naar je partner, als die het (even) zwaar met jou heeft!

Het kloppend hart van de website www.naasteninkracht.nl bestaat uit ervaringsverhalen. Deze zijn geschreven door naasten van mensen met onder andere ADHD/ADD maar ook depressie, borderline en verslaving. Via www.naasteninkracht.nl krijgen bezoekers informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. Negen cliënten- en familieorganisaties in de ggz, waaronder Impuls & Woortblind zijn de makers van deze unieke website speciaal voor naasten van mensen met psychische klachten (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden).

LEES HIER de verhalen die over ADHD en/of ADD gaan. (Vink in de linkerkolom onderaan ADD of ADHD aan)

Voor naasten was er tot nu toe niks

De website www.naasteninkracht.nl is opgezet door een aantal ggz-gerelateerde verenigingen van ervaringsdeskundigen, waaronder Impuls & Woortblind. Omdat er al zoveel te vinden is voor als je zelf ADHD/ADD, een depressie, een eet- of angststoornis hebt. Maar eigenlijk niks voor partners, ouders en kinderen van mensen die last hebben van één of meer van deze dingen.

Naasten in Kracht is een samenwerkingsproject van de ADF Stichting, Caleidoscoop, Depressie Vereniging, Impuls & Woortblind, MIND Familie- en Naastenraden, Labyrint-In Perspectief, Landelijke Stichting Familievertouwenspersonen, NVA, Plusminus, Stichting Borderline, Stichting Naast, Stichting Zelfbeschadiging, Stichting Het Zwarte Gat en MIND Ypsilon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.