Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Weigert jouw zorgverzekeraar ook betaling eigen bijdrage ADHD medicatie?

Verzekeraars weigeren betaling eigen bijdrage ADHD-medicatie, nadat de persoon met ADHD de maximale eigen bijdrage van € 250,- zelf heeft betaald. Deze berichten kregen wij van een behandelaar. Meerdere mensen melden dit probleem.

Weigert jouw verzekeraar ook betaling eigen bijdrage ADHD-medicatie?

Het gaat om grote zorgverzekeraars als Achmea en CZ.  Vanaf 1 januari van dit jaar moet de zorgverzekeraar de eigen bijdrage betalen zodra die boven de € 250,- komt. Doet hij dit niet dan houdt hij zich niet aan deze regel.

Wij vernemen het graag als jij ook een weigering tot betaling van jouw zorgverzekeraar hebt ontvangen. Uiteraard gaan we aan de slag om deze misstanden bij verzekeraars en de minister aan te kaarten als dit inderdaad vaker gebeurt.

Verwarring eigen bijdrage en eigen risico

Let op voordat je ons mailt: naast je eigen bijdrage voor de meeste langwerkende ADHD-medicijnen betaal je ook nog een deel van de prijs vanuit je eigen risico. Die kosten lopen op tot € 385,- of eventueel meer als je voor een hoger eigen risico hebt gekozen. Het is dus niet zo dat jij nooit meer dan € 250,- voor de medicatie hoeft te betalen. Daar komt je eigen risico nog wel bij.

Mail ons als jouw zorgverzekeraar weigert

Weet je zeker dat jouw zorgverzekeraar ten onrechte betaling van jouw eigen bijdrage weigert?

Mail ons: [email protected].

Dan maken we er werk van.

 

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam