Zorg ook voor jezelf als naaste van iemand met ADHD

|

De website www.naasteninkracht.nl wordt steeds completer. Deze unieke site voor partners, partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden van mensen met psychische klachten is aangevuld met de animatie Voor jezelf zorgen en films over praktijksituaties. Zo krijgen bezoekers informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. In tientallen ervaringsverhalen vertellen naasten waar zij steun aan hebben, hoe zij problemen oplossen, met hun situatie omgaan en wat hen helpt.

Herkenning, begrip en kennis

Tien cliënten- en familieorganisaties binnen MIND, waaronder Ypsilon, werken mee aan www.naasteninkracht.nl. Projectleider Marloes Martens: ‘Ervaringen en tips door en voor naasten leveren herkenning, begrip en kennis op.’

Ervaringsverhalen van ouders en partners

Het kloppend hart van de website bestaat uit ervaringsverhalen. Deze zijn geschreven door naasten van mensen met psychische klachten zoals ADHD/ADD maar ook depressie en verslaving. Door het gebruik van filters kunnen naasten die informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor hen van belang zijn. Impuls & Woortblind roept familieleden op om hun ervaring te delen zodat anderen ervan kunnen leren. ‘Voor en door elkaar!’

ADHD en ADD

Je kunt nog steeds ervaringsverhalen insturen. Dat kan rechtstreeks via de website. Wil je weten wat andere naasten schreven? Kijk dan op de pagina van ervaringsverhalen.

Workshop ‘schrijf jouw verhaal’ op 20 april

Heb je wat tips, tricks en inspiratie nodig om jouw verhaal als naaste op te schrijven? Naasten in Kracht biedt je een unieke schrijfworkshop aan.

Naasten in Kracht is een samenwerkingsproject van Ypsilon met 9 andere organisaties binnen MIND, te weten: de ADF Stichting, Caleidoscoop, Depressie Vereniging, Impuls en Woortblind, Kamer Familieraden, Labyrint-In Perspectief, Plusminus, Stichting Borderline en  Stichting Zelfbeschadiging.

Meer over Naasten in Kracht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.