Wat is ADHD? In deze video vertellen mensen het zelf

|

Wat is ADHD? Het wordt steeds duidelijker dat de huidige definitie van ADHD geen recht doet aan wat mensen met ADHD zelf ervaren. Over wat ADHD hebben werkelijk betekent. Waar je als persoon met ADHD werkelijk last van hebt. Ook de sterke kanten die samengaan met ADHD, waren tot voor kort een te goed bewaard geheim. Gelukkig verandert dat.

Video Modernising the Concept of ADHD

Sinds een tijdje trekken wetenschappers en ervaringsdeskundigen vanuit Impuls & Woortblind samen op. Met als voorlopig hoogtepunt het project MocA: Modernizing the Concept of ADHD. Speciaal voor het 9e Wereldcongres over ADHD in Amsterdam maakte Anouk Scheres (e.a.) van het Radboud UMC deze geweldige video van een kwartier, waarin mensen met ADHD hun visie op ADHD geven en hun ervaringen. Met het hebben van ADHD, met de reacties van de ‘buitenwereld’. Over hun sterke kanten en hun aandachtspunten. Echt een aanrader.

De tekst onder de video zegt het zo:

Heel lang hebben onderzoekers en hulpverleners met elkaar uitgewisseld OVER mensen met ADHD en het is hoog tijd dat er meer wordt gepraat MET mensen met ADHD. De missie is om ervaringen en visie van mensen met ADHD een actieve rol te laten spelen in ontwikkelingen op onderzoeksgebied en hulpverlenersgebied. De hoop is dat deze film een bijdrage levert aan deze missie.

Meer over dit onderwerp en de samenwerking tussen Impuls & Woortblind en wetenschappers lees je in ‘The Dutch Model of Ownership‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.