Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Ondernemers hebben opvallend vaak dyslexie

|

Op de lagere school werd hij voor dom versleten en hij is vroegtijdig met school gestopt: tot zover de schoolcarrière van Richard Branson, de succesvolle Britse zakenman en oprichter van de Virgin Group. Zonder zijn dyslexie had hij dat allemaal nooit bereikt, vertelt hij in een artikel op DeOndernemer.nl.

Stimuleren in plaats van conformeren

Nadat hij noodgedwongen stopte met school is hij gaan doen waar hij wel goed in was. En dat heeft hem geen windeieren gelegd.Branson pleit er dan ook voor om kinderen met dyslexie de ruimte te geven te doen waar ze goed in zijn: ,,Dyslectische kinderen kunnen fantastische dingen doen, dus we moeten hen niet vragen te conformeren. We moeten hen juist aanmoedigen om hun talenten verder te ontwikkelen en hen stimuleren om hun dromen te volgen”, zegt hij in het artikel.

1 op de 3 ondernemers heeft dyslexie

Branson is niet de enige succesvolle ondernemer met dyslexie. Jamie Oliver is ook dyslectisch. En in Nederland zijn meubeldesigner Jan des Bouvrie en mediamagnaat Joop van den Ende ook bekende succesvolle ondernemers met dyslexie. ‘Ik moest maar timmerman worden’, aldus van den Ende in hetzelde artikel.

In Amerika heeft ruim een derde van de ondernemers symptomen van dyslexie, zo blijkt uit een onderzoek van het Yale Center for Dyslexia and Creativity (YCDC) uit 2015. In Engeland ongeveer 1 op de 5 ondernemers.

Bron: DeOndernemer.nl

Voordeel voor iedereen

Wij wisten het al, maar het is altijd fijn als onderzoek dit nog eens bevestigt: dyslexie is meer dan alleen een beperking. En vaak gaan er talenten en vaardigheden mee samen die ver boven ‘het gemiddelde’ uitstijgen. We mogen blij zijn dat er mensen met dyslexie zijn. Daar kan de hele wereld haar voordeel mee doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam