Luistertip – podcast over dyscalculie

|

Ben jij ook zo op zoek naar informatie over dyscalculie? Wat is dyscalculie? Wat zijn de kenmerken en symptomen? Waar heb je vooral last van in het dagelijks leven? Goed nieuws: wij hebben een super luistertip voor je: een aflevering in de podcastserie ‘Wat is jouw verhaal’? van Sjan Verhoeven. Een gesprek van een uur lang met Michel. Hij heeft dyscalculie. Sjan zelf trouwens ook, zo vertelt ze in de podcast.

Wat is dyscalculie en waar heb je vooral last van?

Wie dyscalculie heeft – of een vermoeden van – wordt zielsgelukkig van deze podcast over dyscalculie. Het is een aaneenschakeling van ervaringen uit het dagelijks leven waar Michel en Sjan tegenaanlopen met hun dyscalculie. Pincode onthouden, ongemak aan de kassa bij boodschappen doen, op tijd de trein halen, je administratie doen en natuurlijk ook op school en het werk.

Het gaat ook over onbegrip vanuit je omgeving, faalangst en schaamte. Een schat aan informatie en herkenning dus. En ook ervaringsdeskundige tips. Hoe lossen Michel en Sjan hun problemen met rekenen en getallen (onthouden) op? Luister deze podcast en je weet een heleboel meer over dyscalculie!

Blij met deze podcast? Sjan Verhoeven van Dynamika heeft er al een heleboel gemaakt, waarin alle vormen van neurodiversiteit aan bod komen: https://soundcloud.com/dynamika-podcasts.

Meer weten over dyscalculie? Kijk op onze infopagina’s over dyscalculie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.