Contactpersonen dyslexie en cliëntondersteuners

Contactpersonen dyslexie en cliëntondersteuners

De (telefonische) contactpersonen van Impuls & Woortblind zijn vrijwilligers, die kennis hebben van een of meer specifieke onderwerpen. Je kunt bij hen terecht met je vragen. De afspraak is dat zij binnen twee werkdagen een reactie geven ofwel telefonisch ofwel per e-mail.
Hieronder vind je onze contactpersonen dyslexie met hun specialisme.
Je vind hen ook op de pagina van de Dyslexielijn.

De cliëntondersteuners van Impuls & Woortblind hebben een training gevolgd om mensen te ondersteunen met hun zoektocht naar de juiste hulp voor problemen waar zij tegenaan lopen vanwege hun AD(H)D, dyslexie of dyscalculie.Kijk ook op de pagina van onze Cliëntondersteuning.

Contactpersonen dyslexie

Karin Jahromi – Dyslexielijn Impuls & Woortblind

Dyslexie en onderwijs, inclusie, passend onderwijs

Dyslexiespecialist & coach met werkgebied basis- en voortgezet onderwijs. Kinderen en jong volwassenen met dyslexie (al dan niet gediagnosticeerd), spelling- en leesproblematiek met een voorkeur voor een visuele en gevoelsmatige leerstijl. Zelf moeder van een zoon met dyslexie.

Wil je mij ‘live’ ontmoeten en vragen stellen? Ik ben ook organisator van Dyslexie Café Apeldoorn.

Trefwoorden: dyslexie, dyslexieverklaring, vergoede dyslexiezorg, faalangst, concentratieproblemen, visuele leerstijl, kinestetische leerstijl, passend onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, leren leren

Plaats:Apeldoorn
Telefoon:06-53356712
E-mail:[email protected]

Karin de Jager – Dyslexielijn Impuls & Woortblind

Dyslexie bij volwassenen, dyslexie en ADD

Ervaringsdeskundige Dyslexie en ADD
Coach voor volwassenen met dyslexie vanaf 2010
Mede-auteur van het boek ‘Haal meer uit je dyslexie’.

Tags: ervaringsdeskundige dyslexie en ADD, dyslexie, ADD, volwassenen, coaching

Plaats:omgeving Rosmalen
Telefoon:06 23406568
E-mail:[email protected]

Mirjam Roemeratoe – Dyslexielijn Impuls & Woortblind

Dyslexie en comorbiditeiten

Ik heb inmiddels ruim 36 jaar ervaring met het begeleiden van mensen voor wie het leven niet zo makkelijk is of die een label hebben gekregen zoals dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme enzovoorts.

Ik draag zelf ook zo’n label: dyslexie en beelddenker. Desondanks heb ik mijn HBO-studie sociaal-pedagogisch hulpverlener goed kunnen afronden. Ik help graag andere mensen. Om dat goed te kunnen doen, is het een voordeel dat mijn eigen rugzak goed gevuld is. Alleen zo kan ik anderen optimaal helpen. Ik geef je richtlijnen om het ‘anders’ zijn te zien als een kwaliteit en niet meer als een probleem.

Trefwoorden: Powercoaching ADHD, ADD, Dyslexie, Dyscalculie, opvoeding, effectief werk & studeren, stress, faalangst, angsten, trauma, Burn-Out, EMDR en ReAttach therapeut

Plaats:omg. Middelburg en R’dam
Telefoon:06 51757292 (graag via whats app). Beltijden: ma,di,wo,do van 18.30 tot 20.00 uur

Clientondersteuners

Emmy Hendriks – Cliëntondersteuner AD(H)D

Ik was inmiddels 62 jaar toen ik de diagnose ADD kreeg van een psychiater. Ik ben hier erg blij mee, er valt een puzzel in elkaar en kun je verder hieraan gaan werken. Door trainingen te volgen, boeken lezen over dit thema, ADHD café bezoeken, naar lezingen gaan, enz.

Najaar 2017 volgde ik de training tot cliëntondersteuner bij CCZW. Ik ondersteun je graag met vragen over waar je terecht kunt voor jouw problemen die te maken hebben met ADHD/ADD.

ADHD, ADD, cliëntondersteuning

Plaats:omgeving Den Bosch
Telefoon:06 30634381
E-mail:[email protected]

Heidi Sour – Cliëntondersteuner AD(H)D

Mijn jongste twee kinderen en ikzelf hebben ADD/ADHD en ze hebben alle vier PDD-nos. Inmiddels zijn mijn kinderen volwassen en heb ik meer tijd voor andere dingen. Nu ben ik onder meer vrijwilliger bij het ADHD Café Maastricht en via het Café ben ik bereikbaar voor cliëntondersteuning. Mijn expertise ligt bij de hulpverlening in de regio Maastricht en Heuvelland, bij de WMO en het PGB en onderwijs.

Wil je mij spreken? Kijk op de pagina van ADHD-café Maastricht voor de data en locatie.

ADHD, ADD, onderwijs, opvoeding, jong volwassenen, cliëntondersteuning, WMO, pgb, ADHD Café, lotgenotencontact

Plaats:Maastricht
Telefoon:
E-mail:[email protected]

Mirande van Reenen – cliëntondersteuner AD(H)D

Mirande van Reenen – cliëntondersteuner AD(H)D

Mijn kennisgebied ligt in verwerkingsprocessen. Je hebt net gehoord dat je AD(H)D hebt: waar loop je nu  tegen aan? Loopt het niet goed met je baan-  ben je werkloos- waar moet je heen- wat moet je doen en hoe moet je dat doen? Gemeente, UWV, WMO aanvragen van uitkeringen, dingen die je tegenkomt als je b.v. een aanvraag moet doen. De wirwar en hoeveelheid vragen die je in moet vullen. Zelf heb ik ook ADHD en heb de nodige ervaring opgedaan door de jaren heen. Ook  kan ik je een luisterend oor bieden en je ondersteunen in het formuleren van je hulpvragen en de stappen die je kunt zetten om hulp voor jezelf of partner in te zetten. Bel me gerust als je vragen hebt of je gewoon je verhaal wil delen.

Trefwoorden: ADHD, ADD, medicatie, werk, onderwijs, opvoeding, jong volwassenen, coaching, cliëntondersteuning, re-integratie

Plaats:omg. Eindhoven
Telefoon:06 – 22703045
E-mail:[email protected]

Tim Huinink – cliëntondersteuner Impuls & Woortblind

Ik ben 40+, kom uit Enschede ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD en onderwijs en problemen met toegankelijkheid door (mijn) ADHD. Daarnaast heb ik kennis over werken met Wajong, (de gevolgen van) overheidsbeleid voor mensen met o.a. ADHD, allerlei regelingen rondom werk en wonen, en van ADHD medicatie. Sinds eind 2016 ben ik online onafhankelijk cliëntenondersteuner voor Impuls & Woortblind.

Ik ben daarnaast ook lid van de Werkgroep Onderwijs van Impuls & Woortblind.

Trefwoorden: onderwijs en toegankelijkheid

Plaats:Enschede
Telefoon:033 – 247 43 84 (alg. nr I&W)
E-mail:[email protected]

Monique Schweers – cliëntondersteuner I&W

Cliëntondersteuner voor aanvragen WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning),  WLZ ( Wet Langdurige Zorg), Participatiewet en PGB.

Trefwoorden

WMO, WLZ, participatie, PGB, ADHD, ADD

Telefoon:06 11884826
E-mail:[email protected]