Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Aangepaste schoolboeken voor dyslexie

Het nieuwe schooljaar 2019-2020 komt er aan. Tijd voor scholen om voor hun leerlingen met dyslexie schoolboeken aan te schaffen zodat ze gewoon kunnen meedoen. Doen scholen dit niet dan kun je als ouder ook zelf aangepaste schoolboeken aanschaffen.

Via school

Stichting Toegankelijke Informatie (STI) heeft een grote collectie aangepaste schoolboeken. Scholen kunnen op jaarbasis boeken bestellen. In dit nieuwsbericht meldt STI dat zij vanaf nu ook PDF-bestanden gaan leveren:

Het grootste deel van de collectie van Stichting TI (STI) bestaat uit KES bestanden voor Kurzweil. Vanaf heden gaat STI ook toegankelijke tekstPDF leveren. Deze PDF’s zijn te gebruiken in de meeste dyslexiesoftware programma’s. Elk boek dat STI nieuw produceert, zal zowel in KES als in tekstPDF geproduceerd worden.

Kijk voor meer informatie op de website van STI

Injona

Ook Injona produceert aangepaste schoolboeken. Zij werken vooral rechtstreeks met scholen maar kunnen ook voor individuele gebruikers leveren. Bijzonder is dat Injona is opgezet door een ervaringsdeskundige:

Injona is de bedrijfsnaam van een ervaringsdeskundige,die zelf behoefte had aan hulpmiddelen voor zijn dyslectische kinderen. Het aanbod en expertise van Injona op het gebied van technische ondersteuning bij dyslexie is inmiddels zeer groot. Zo verzorgt het bedrijf alle digitale (school-studie) boeken voor alle dyslexie software en is daarnaast ook expert op het gebied van de voorleesfunctie van Mac book en iPad/iPhone.

Kijk voor meer informatie op de website van Injona.

Zelf bestellen

Dedicon

Doet jouw school dit niet collectief? Dan kun je ook individeel aangepaste schoolboeken bestellen bij Dedicon. De collectie van Dedicon voor het basisonderwijs bestaat uit ruim 7.500 schoolboeken. De collectie voor voortgezet onderwijs uit ruim 13.500 schoolboeken. Boeken zijn te bestellen als luisterboek (via o.a. de Daisy-speler) of als digitaal bestand (PDF of Edu-bestand). Om aangepaste schoolboeken te bestellen bij Dedicon is wel een dyslexieverklaring nodig. Dedicon krijgt voor deze dienstverlening subsidie van het ministerie van OCW. De kosten: €4,95 per leerling, per boek, per jaar. School (of het Samenwerkingsverband) moet dit eigenlijk vergoeden maar..dit gebeurt in de praktijk niet altijd.

Kijk voor meer informatie op de website van Dedicon.

Tips?

Heb jij nog tips over aangepaste schoolboeken via andere producenten?
Mail ons: [email protected]

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam