Dyslexie 360 – een boek dat je moet lezen!

|

Dyslexie 360 – Een totaalplaatje

Heb je iets met dyslexie? Dan moet je dit boek lezen. Voor het eerst beschrijft een wetenschapper dyslexie in al zijn aspecten: de zwakke en de sterke kanten, de belangrijke rol van het onderwijs en de invloed van dyslexie in de levensloop.

Talentdiversiteit

Na meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie concludeert Rod Nicolson dat dyslexie als een talentdiversiteit moet worden gezien. Tot nu toe focust de wetenschap zich alleen op de zwakke kanten en worden sterke kanten hoogstens gezien als ‘compensatie’. Nicolson verklaart beide kanten van dyslexie. Niet alleen op gedragsniveau (het lezen en schrijven), maar ook op het niveau van de cognitie (zoals geheugen en aandacht), de werking van de hersenen en het genetisch niveau.
Daarnaast deed hij onderzoek naar de talenten van dyslexie en formuleerde 10 sterke kanten die kenmerkend zijn voor succesvolle dyslectische volwassenen. Kortom: een ‘must’ voor iedereen die met dyslexie te maken heeft!

Lancering tijdens de Dag van Dyslexie 5 oktober

‘Dyslexie360 – Een totaalpaatje’ wordt gepresenteerd aan het eind van de Dag van Dyslexie in het bijzijn van auteur Rod Nicolson, de vertalers/bewerkers Nel Hofmeester, Irene  Besnard-van Baaren, Kees van den Bos en de vormgevers. Het boek is die deze dag te koop voor een ‘special price’. Daarna is het verkrijgbaar in de boekhandel.

Download de flyer voor meer informatie over het boek

Over de Dag van Dyslexie

Die Dag van Dyslexie, daar moet je dus heen! Het programma is echt super, met sprekers als cabaretier Emilio Guzman (dyslectisch), Dopper (hét duurzame waterflesje van elke Nederlander) bedenker en CEO Merijn Everaarts (dyslectisch) en wetenschapsjournalist Mark Mieras (dyslectisch en meester-verteller) en nog veel meer inspirerende mensen.

Ontmoet de mensen van Impuls & Woortblind

Veel van die mensen ‘zijn’ ook Impuls & Woortblind. Creatieve, actieve geesten die zich inzetten voor een positieve omgang met dyslexie. Zoals Nel Hofmeester (motor achter de Nederlandse uirgave van Dyslexie 360), Christian Boer (vormgever van dit boek en de website van deze dag) en uitvinder van het lettertype dyslexie, Anne-Marie Hartmann (bestuurslid en begeleider van o.a. mensen met dyslexie), Sjan Verhoeven (auteur van meerdere boeken en veelgevraagd dyslexie-coach) en Roel Huizen en Karin de Jager (beiden actieve vrijwilligers met veel ervaringskennis) achter onze stand om al je vragen te beantwoorden.

Bestel dus snel je tickets voor deze mooie dag die je niet wilt missen via Dag van Dyslexie. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.