Dyslexieonderzoek en dyslexiebehandelingen: veranderingen vergoeding in 2022

|

Per 1 januari 2022 veranderen er dingen in de vergoedingsregeling dyslexie voor kinderen tot en met 12 jaar. Dat komt omdat op die datum het nieuwe Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling 3.0  wordt ingevoerd. Dit nieuwe protocol heeft gevolgen voor welke kinderen in aanmerking komen voor de vergoede dyslexiezorg via de gemeente.

Nieuwe criteria, soms gunstig voor kinderen met (bijv) ADHD

In dit informatieve bericht op de website van Oudervereniging Balans lees je wat er allemaal verandert. EED wordt ED. De term ‘enkelvoudig’ valt weg. Daarmee is ADHD naast dyslexie bijvoorbeeld geen definitieve no go meer voor vergoede dyslexiezorg. Een zorgverlener onderzoekt of er ondanks de ADHD toch een effectieve dyslexiebehandeling mogelijk is, die dan ook vergoed wordt. Of dat (eerst) andere hulp passender is.

Meer en strengere focus op leesproblemen

De focus op de taalproblemen komt sterker te liggen op de leesproblemen en minder op de spellingsproblemen. Volgens de criteria in het nieuwe protocol is een ernstig leesprobleem de enige, noodzakelijke voorwaarde voor doorverwijzing.

Op de website Dyslexie Centraal vind je meer over deze nieuwe Brede Vakinhoudelijke Richtlijn Dyslexie. met o.a. informatie speciaal voor ouders over wat het nieuwe dyslexieprotocol inhoudt en wat er gaat veranderen op het gebied van dyslexiezorg en vergoeding.
Ook deze brief voor ouders over de veranderingen in dyslexiezorg en vergoeding is handig om te bekijken.

LEES HIER het hele bericht op de website van Balans.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.