Nieuwe simpele en gratis tool die bestanden voorleest

|

Heb je moeite met lezen, bijvoorbeeld vanwege dyslexie? Dan is het fijn als je een geschreven tekst kunt omzetten in gesproken woord. Vanaf nu is er een nieuwe, ultra simpele tool waarmee je zelf een tekstbestand kunt uploaden waarna het omgezet wordt in een audiobestand. Dedicon ontwikkelde deze tool. De nieuwe conversiedienst kan Word-bestanden en PDF-bestanden omzetten, maar je kunt ook een foto van een tekst maken en die laten voorlezen.

Als audio in je mailbox

Er bestaan al programma’s die tekst omzetten naar audio. Maar vaak zijn dat betaalde diensten, heb je er bepaalde hardware voor nodig of moet je bepaald geen digibeet zijn om er mee om te gaan. Deze nieuwe conversiedienst is simpel en gratis: je upload een bestand met tekst, vult je mailadres is en even later ontvang je het bestand als mp3 (audiobestand) of als audio- en leesbestand in je mailbox.

Uitproberen

Ideaal voor mensen die af en toe iets willen laten voorlezen of voor mensen die iets minder handig zijn met computers. Sommige documenten zijn voor de gratis tool wel wat lastig om helemaal goed voor te lezen. Verwacht dus niet een foutloze voorlezer, zeker als je een PDF uploadt met veel opmaak, zoals kolommen. Maar het gebruiksgemak maakt veel goed. Probeer gewoon eens uit wat het programma jou te bieden heeft.

Aan de de slag met de conversiedienst via www.toegankelijkmaken.nl

Meer informatie over deze dienst van Dedicon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.