Studente met dyslexie wint prijs met spel voor dyslectische kinderen

|

HvA studente Desi Bootsman bewijst weer eens wat wij al lang wisten: mensen met dyslexie hebben de maatschappij iets te bieden! Hoezo een stoornis? Met een dyslectisch brein leer je op een wat andere manier dan wat ‘standaard’ is. Leren lezen is dan vaak een grotere uitdaging maar daar staat een hoop creativiteit tegenover.

Motoriek verbeteren

Desi zette haar creatieve brein in voor kinderen met dyslexie. Ze ontwikkelde een spel dat de motoriek verbetert en daarmee ook het vermogen om nieuwe dingen te leren die minder vanzelf gaan, zoals taal. Mazehunter heet haar spel, dat een combinatie is van een app en een fysiek bordspel.

Bij de ontwikkeling ervan baseerde ze zich op de oefeningen die ze zelf op de basisschool deed.  Ze moest bijvoorbeeld met twee handen tegelijk op een schoolbord schrijven om haar hersenhelften beter te laten samenwerken. Deze vaardigheid verbeterde ook haar taalgevoel, zo vertelt ze in dit artikel op Adformatie.nl.

SpinAward voor jong talent

Ze kreeg voor dit project, dat ze helemaal in haar eentje bedacht en uitvoerde, de Gouden SpinAward-ring. Echt een prestatie van formaat, aldus de auteur van het artikel. Haar droom is om het spel nu echt op de markt te brengen en zo kinderen op een leuke én effectieve manier te helpen met hun dyslexie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.