Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Hulpmiddelen 15 -8-2020

Welke hulpmiddelen zijn er? Welke hulpmiddelen vind jij handig? Hoe is je ervaring? Hoe heb je dat jezelf eigen gemaakt? Was dit lastig of gemakkelijk? Wat vind jij een aanrader?
Hulpmiddelen hoeven niet ingewikkeld of duur te zijn. Een Pen en papier om bijvoorbeeld mindmaps te maken, hoort hier ook bij. Misschien weet je niet wat mindmaps zijn, wij zullen het je uitleggen.
Maar ook mensen kunnen je helpen.
Daarnaast de onoverzichtelijke . Zij bieden hulp in het lezen, schrijven, ordenen enz…
Wij gaan het hebben over wat wel werkt en wat niet, en je zult zien dat dat voor iedereen weer anders is. En hoe vind je een hulpmiddel wat bij jou past.
En ja het kost tijd om een hulpmiddel te leren zoals met alle nieuwe dingen. Maar uiteindelijk levert het je wel wat op.
Wil je hierover van gedachten wisselen en horen wat voor soorten hulpmiddelen er zijn voor mensen met dyslexie?
Reageer dan op deze mail, dan krijg je een uitnodiging met een link voor een Zoom meeting.

De meeting is 15 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. We starten om 13.30 de meeting met het testen per persoon, of het geluid en beeld goed werkt, zodat je mee kan doen.

Wanneer iets niet lukt kun je appen naar het nummer van Karin: 06-234 06 568
We heten daarna iedereen welkom en leggen even de omgangsvormen uit tijdens de online meeting.
Online bijeenkomst vanwege Corona
Over het Dyslexie Café Eindhoven
Aan Zoom zitten voor en nadelen. 
Voordeel: Het is vrij gemakkelijk als gast te gebruiken. Je opent de link die ik stuur via de mail en dan kom je in de “meeting ruimte”.
Nadeel: Zoom is volgens de AVG regels niet helemaal “veilig”. Vandaar dat je zelf rekening kan (moet) houden met wat je wilt delen en niet.
Oefenen met Zoom?
Heb je nog nooit met Zoom gewerkt en wil je eerst eens zien en oefenen (1 op1) hoe dat gaat? Stuur dan een mail naar Karin [email protected]
Het Dyslexie Café Eindhoven is een plek waar je informatie krijgt over volwassenen met dyslexie en wat de impact daarvan kan zijn op iemands leven. Dyslexie gaat vaak verder dan het ervaren van problemen met lezen en schrijven. Schaamte, faalangst en communicatieproblemen zijn onder andere veel voorkomende gevolgen.
Ook kun je ervaringen uitwisselen met anderen. Naast de informatie vind je  hier herkenning, steun en acceptatie, maar vooral leuke gesprekken.
Dit is een lokaal initiatief door vrijwilligers vanuit Impuls & woortblind, landelijke vereniging voor mensen met Dyslexie, Dyscalculie, ADHD & ADD. https://impulsenwoortblind.nl/dyslexie/praten-over-dyslexie/eindhoven/ Wil je voordat je komt meer weten kun je contact met me opnemen met ons.
Lijkt je dit interessant, zet het in je agenda en mail Leontien ( [email protected]). Ik stuur je dan de link via het mailadres waarmee je je aangemeld hebt
Mvg
Annelies, Karin en Leontien
Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam