Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

20 maart Dyslexie Café Eindhoven online – Patronen doorbreken

Van survivalstrategie tot verstikkend patroon

Vaak is een patroon een strategie die je hebt geleerd in je jeugd. Toen hielp dit goed, maar hoe ouder je wordt hoe meer het jou tegenwerkt. Heb jij bij voorbeeld het gevoel dat je iets niet altijd meer uit de weg wil gaan? Of als je iets aanpakt, dat je niet steeds over jouw grens wilt gaan? Je weet wel dat je het anders zou moeten doen, maar hoe doe je dat dan? Hoe zou je dit automatisme kunnen doorbreken?

Welk patroon zorgt er voor dat jij een bijrol krijgt in jouw eigen film?

En welke rol speelt jouw dyslexie hierin?

Het gaat om de patronen te herkennen die jou beletten het leven te leiden wat je diep van binnen eigenlijk wil leven. Als je eerlijk zou zijn en als je echt naar je behoefte zou kunnen luisteren zou je misschien andere keuzes maken.

Een voorbeeld van Leontien: Mijn kwaliteit is mezelf goed in te kunnen leven in anderen. Wat ik de laatste tijd merk, nu ik meer met patronen weet, is dat ik eerst naar de ander luister en daarna pas aan mijn eigen behoefte denk. Dit maakt dat ik dingen doe die mij niet helpen mijn doelen te behalen.

Vraag jij je af of bepaalde patronen jou ook tegenzitten? Lijkt het je interessant hier meer van te horen of dit te delen met anderen en te horen hoe anderen het hebben aangepakt? 

  • Datum: 20 maart 2021 
  • Tijd:       13:30-16:00 uur. Graag inloggen om 13:15 uur, om te checken
                   of alles werkt 
  • Waar:   Via ZOOM. Meld je aan bij Leontien [email protected] zodat
                   zij je de link kan sturen. 

Het Dyslexie Café Eindhoven is elke 3e zaterdag van de maand. 

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam