Online praten over dyslexie

Contact Dyslexie Café Online

Welkom bij Dyslexie Café Online

Dyslexie Café Online dé plek waar je informatie op kunt doen over dyslexie. Wij vinden dat dyslexie meer inhoudt dan alleen problemen met taal.

Het is een online bijeenkomst voor mensen die dyslectisch zijn en mensen die betrokken zijn bij dyslecten, hetzij persoonlijk of professioneel.

Het doel van het Dyslexie Cafe is herkennen, erkennen en delen van ervaring. En ontdek wat dyslexie voor jou betekent.

Het wordt georganiseerd door vrijwilligers van Impuls & Woortblind en ervaringsdeskundigen, Leontien Jansen en Karin de Jager.

Praktische informatie

Het Dyslexie Café Online is er elke derde zaterdag van de maand.
Je bent welkom vanaf 13,15 uur.
Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 16 uur.
Deelname is gratis, aanmelden gewenst. Dit kan via [email protected].

Opzet en werkwijze

We praten steeds vanuit een thema, waarbij we vaak naar een interessant boek verwijzen. Leontien Jansen verzorgt de inleiding aan de hand van haar leuke tekeningen die erg ondersteunend zijn voor het volgen van haar uitleg.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we ook altijd in kleine groepjes van ong. 5 personen uit elkaar in breakout rooms, zodat iedereen zijn of haar zegje kan doen. We delen daarna in de grote groep anoniem wat er is besproken in de kleine groepjes.

Heb je zelf dyslexie (of een vermoeden van) of een dierbare met dyslexie en wil je horen welke ervaringen anderen hebben met stigma en zelfstigma? Wil je je eigen verhaal met ons komen delen en van elkaar tips horen hoe je er mee om zou kunnen gaan, dan zien we je graag!

Meld je aan en schuif vanuit je eigen luie stoel aan bij de online bijeenkomst!