Dyslexie Cafe online 18 november – wat heb jij met taal?

|

Zaterdag 18 november gaan we praten over taal, schrijven en creativiteit, zij het negatief of positief!

Roald Dahl was dyslectisch. Zonder zijn dyslexie zou hij niet de schrijver zijn geweest die hij was en zou hij niet de creativiteit hebben gehad die hem deed uitblinken als schrijver.

Zelf heeft het lang geduurd voordat ik geloofde dat ik ook iets met taal kon. Het was eerder iemand anders die het opmerkte dan dat ik het bij mezelf deed. Ik ging er standaard vanuit dat ik als dyslecticus slecht was in taal. Voor mij is het heel anders dan bij Roald Dahl. Het zit meer in de gesproken taal, wat erg handig is voor het werk dat ik uitvoer.

Hoe ervaar jij taal voor jezelf? Zie jij ook iets creatiefs in jezelf met taal, of ervaar je taal in zijn geheel als iets volledig negatiefs?

Heb je zelf dyslexie (of een vermoeden daarvan), neem dan deze keer je partner, collega of familielid zonder dyslexie mee! (Je mag ook altijd aansluiten als je niemand wilt meenemen!) Laten we samen op onderzoek uitgaan zodat we ervaringen en tips kunnen uitwisselen.

Meld je aan en schuif vanuit je eigen luie stoel aan bij de online bijeenkomst!

Datum: 18 november 2023
Tijd: 13:30-16:00 uur. Gelieve in te loggen om 13:15 uur om te controleren of alles werkt.
Waar: Via ZOOM. Meld je aan bij Leontien via [email protected] zodat zij je de link kan sturen.

Het Dyslexie Café Online vindt elke derde zaterdag van de maand plaats. Meer informatie is te vinden op: Online praten over dyslexie – Impuls en Woortblind