Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ADHD Netwerkwerk 65e Online Netwerkmeeting

12 oktober 2023 @ 19:30 - 21:30

Op 12 oktober van 19.30 tot 21.30 organiseert het ADHD Netwerk een webinar over:

De ‘positieve ascpecten van ADHD’ en ‘ACT als behandeling voor ADHD’

Programma:

19:40 – 20:35 uur Martine Hoogman – Positieve aspecten van ADHD
De wetenschap heeft zich voornamelijk beziggehouden met het bestuderen van negatieve kanten van ADHD, maar er worden ook positieve aspecten van ADHD genoemd. Hierover is nog maar weinig bekend. Tijdens deze presentatie delen we wat er al wel is onderzocht. Er wordt ingezoomd op creativiteit. Creativiteit is het meest genoemde positieve aspect van ADHD. Daarnaast is daar ook relatief veel onderzoek naar gedaan. Ook wordt de breedte van de positieve aspecten van ADHD besproken. In de presentatie zal daarnaast ook worden ingegaan op de relevantie van het onderwerp en de mogelijke implementaties van kennis over positieve aspecten van ADHD.

20:35 – 21:30 uur Kim Zwartjes – Wat kan Acceptance and Commitment Therapy (ACT) toevoegen in een ADHD behandeling?Vanuit de GGZ standaarden wordt een psychologische ADHD behandeling opgebouwd met psycho-educatie, vaardigheidstraining en indien nodig CGT. In dit webinar bespreekt Kim wat Acceptance and commitmenttherapie (ACT) ontwikkeld door Hayes, Wilson & Strosahl kan toevoegen in een ADHD behandeling voor volwassenen. ACT is een transdiagnostische derde generatie gedragstherapie. Het helpt mensen om flexibeler om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen in hun leven (Acceptance), Hierdoor komt er meer ruimte om te (blijven) investeren waardevolle dingen (Commitment). De methodiek zorgt voor meer veerkracht en bewuster leven. De huidige stand van zaken rondom wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ACT en ADHD wordt besproken. Verder komt casuistiek aan de orde. Tevens wordt de ervaring van Kim, die meer dan 10 jaar met deze methode werkt bij ADHD behandelingen gedeeld.

Datum                                    : donderdag 12 oktober 2023
Tijd                                         : 19.30 – 21.30 uur
Online inschrijving             : uiterlijk 11 oktober a.s. via het online inschrijfformulier op deze pagina of stuur een e-mail naar [email protected]

Primaire doelgroep is zorgprofessionals op het gebied van ADHD. ADHD Netwerk-leden kunnen gratis deelnemen. Ook kan gekozen worden voor een losse inschrijving voor deze Netwerkavond à  € 40,-.

Meer info over het programma en deelname van dit webinar

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://adhdnetwerk.nl/event/adhd-netwerk-65e-netwerkmeeting-webinar-12-oktober-2023/

Organisator

ADHD Netwerk
E-mail
info@adhdnetwerk.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online
Nederland + Google Maps