Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Faalangst bij kinderen met o.a. ADHD of dyslexie

14 juni 2022 @ 19:30 - 21:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 15 november 2022 at 19:30

Op dinsdag 14 juni om 19.30 organiseert Impuls & Woortblind het webinar:

Faalangst bij kinderen met o.a. ADHD of dyslexie

Spreker: Mirjam van Beekum

In dit webinar komen de volgende dingen aan de orde:

  1. Waardoor ontwikkelt een kind faalangst.
  2. Hoe zie je dat aan een kind.
  3. Hoe kun je jouw kind daarin begeleiden.
  4. Wanneer vraag je om hulp en van wie.

De focus ligt hierbij vooral op kinderen met een vorm van neurodiversiteit, zoals ADHD, dyslexie en/of dyscalculie. Vaak denken deze kinderen op een andere manier. Die matcht soms niet goed met de onderwijsmethodieken. Zo zijn het vaak conceptuele denkers. Daardoor kunnen ze vastlopen en onzeker worden, of erger: faalangst ontwikkelen.

NB: aanmelden kan tot uiterlijk 15 uur op 14 juni!

Aanmelden Webinar Faalangst bij kinderen met o.a. ADHD of dyslexie
Over de spreker

Vanuit mijn eigen bedrijf De Omarming biedt ik begeleiding aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen die vastlopen in communicatie en/of prestatie en hun omgeving. Ik doe dit vanuit mijn visie op neurodiversiteit.

Neurodiversiteit biedt de mogelijkheid voor een nieuwe benadering van leer- en ontwikkelingsproblemen. Vanuit deze benadering wordt uitgegaan van de kracht van de hersencapaciteit en het anders benaderen van theorie en vaardigheden. Hierbij wordt een vergelijking gemaakt tussen mensen zonder een dergelijke diagnose: de lijndenkers, ofwel de ‘normale’ mens in de huidige maatschappij en de conceptuele denkers (ook wel beelddenkers genoemd).

Vanaf 2005 werk ik met kinderen en jeugd in het buurthuiswerk, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Mijn laagdrempelige manier van communiceren en het zoeken naar verbinding en aansluiting, maken dat ik snel en eenvoudig aansluiting weet te maken. Vervolgens ga ik vanuit deze vertrouwensbasis werken aan het ontwikkelen van vaardigheden, stimuleren van een positief zelfbeeld en het opdoen van succeservaringen. Tegelijkertijd werk ik samen met het kind of de jongere en hun omgeving (ouders, school, buurt) aan het herstellen van een positieve relatie van waaruit de ontwikkeling van in het goede spoor blijft.

Mirjam Van Beekum

Gegevens

Datum:
14 juni 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

online
Nederland
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam