Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar H3-netwerk over ADHD, hart en hormonen bij vrouwen

31 oktober 2023 @ 19:30 - 20:30

Wist je dat vrouwen met ADHD meer last van hart – en hormonale klachten hebben dan gemiddeld? Bij vrouwen wordt ADHD vaak pas tijdens de overgang ontdekt en 35% van de vrouwen met hartklachten heeft ook ADHD. Vrouwen lopen onnodig lang met klachten rond en dat moet anders.

Webinar ‘Alles weten over ADHD, hormonale – hartklachten bij vrouwen’

Het H3-netwerk organiseert op 31 oktober 2023 van 19.30 tot 20.30 uur een speciaal webinar waar je al je vragen kunt stellen over ADHD, hormonale- en hartklachten bij vrouwen. Tijdens het Q&A webinar Alles weten over ADHD, hormonale – hartklachten bij vrouwen? kun je al je vragen over dit belangrijke onderwerp stellen.

Praktische info

Wanneer: 31 oktober 19.30 uur tot 20.30 uur
Aanmelden en vragen stellen?: Meld je aan en stel je vraag vooraf via: www.h3-netwerk.nl/aanmelden
Kosten: Gratis toegankelijk

Waarom nodig? Vrouwen met ADHD meer last van hart – en hormonale klachten

Het is al langer bekend dat een groot aantal vrouwen onnodig lang rondloopt met gezondheidsklachten. Zo blijkt dat vrouwen met bijvoorbeeld ADHD bovengemiddeld vaak last hebben van hormonale stemmingswisselingen/depressie en hartklachten, vooral in de periode rond de overgang. Vrouwen worden behandeld door drie verschillende specialisten en ieder ziet maar een stukje van het probleem, waardoor vrouwen drie keer te lang op een wachtlijst staan en niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dit moet beter en sneller kunnen en om deze reden hebben de artsen het H3-netwerk opgericht.

Over het H3-netwerk: Empowerment van patiënt en professional

Het H3-netwerk is op 6 maart 2023 opgericht door psychiater prof. dr. Sandra Kooij, cardioloog dr. Janneke Wittekoek en gynaecoloog drs. Dorenda van Dijken. Er zijn nog veel misverstanden over bijvoorbeeld ADHD bij vrouwen, hartproblemen bij vrouwen, de overgang en hormoontherapie. Via webinars, vragenlijsten en e-learnings wordt kennis beschikbaar gesteld voor de zorgprofessional en ervaringsdeskundige.

Gegevens

Datum:
31 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.h3-netwerk.nl/aanmelden/

Locatie

online
Nederland + Google Maps