Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Webinars

Webinar Kom tot bloei met neurodiversiteit

23 januari 2024 @ 19:30 - 21:00

Op dinsdag 23 januari om 19.30 organiseert Impuls & Woortblind het webinar:

Kom tot bloei met neurodiversiteit

Spreker: Anne-Marie Hartmann

Neurodiversiteit gaat uit van het principe: het standaardbrein bestaat niet en er is een diversiteit aan denkstijlen. Toch is er vanaf de basisschool tot aan het vervolgonderwijs eenzelfde meetlat waar we allemaal langs worden gelegd en op worden ingedeeld. Dat is nadelig voor veel leerlingen, studenten, het onderwijs en uiteindelijk voor de maatschappij. Het kan anders! Wil jij weten hoe, voor jezelf als ouder, student of docent?

Tijdens dit webinar leer je waarom leerlingen en studenten met ADHD, dyslexie of andere vormen van neurodiversiteit vastlopen op school.  En hoe je dit kunt voorkomen. Wat kan het onderwijs doen? Wat kun je als ouder of als student doen? Verder leer je over verschillen in breinen en hoe je kan leren en studeren vanuit je sterke kanten. En hoe je dit als docent kunt faciliteren zonder individueel les te geven.

Dit webinar is dus interessant voor iedereen in het onderwijs: professionals, ouders van kinderen en studenten.

NB: aanmelden kan tot uiterlijk 15 uur op 23 januari!

Aanmelden Webinar Kom tot bloei met neurodiversiteit

Over Anne-Marie Hartmann

Mijn naam is Anne-Marie Hartmann. Ik ben ex-onderpresteerder en (nog steeds een beetje) perfectionist. Zo heb ik grotendeels zelf moeten ontdekken hoe ik mij moest redden. Deze weg heeft mij veel gebracht. Toen ik ging lesgeven zag ik leerlingen waarin ik mezelf herkende: kinderen die vastliepen en daardoor soms doubleerden of afzakten naar een lager niveau. Een deel van deze leerlingen hadden o.a. dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid, dyscalculie enz. Hier heb ik mij uiteindelijk in gespecialiseerd, omdat ik er volledig van overtuigd ben dat ieder kind en mens van nature de wil heeft om zichzelf te ontwikkelen. Als dit wordt geblokkeerd en een kind of volwassene gedemotiveerd raakt is het belangrijk om te kijken waar het vastzit en wat er nodig is om weer in beweging te komen. Zo worstelen is nergens voor nodig, dat weet ik uit ervaring. Daarom geef ik met veel plezier dit webinar, want ik weet dat het anders kan.

Meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Kijk hier: https://www.buroblooming.nl

Anne-Marie Hartmann

Gegevens

Datum:
23 januari 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Serie:
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Impuls en Woortblind

Locatie

online
Nederland + Google Maps